Fotoutställningar draghjälp för högre besökssiffror

2016 var ett bra år för två av stadens stora kulturinstitutioner, Landskrona museum och Landskrona konsthall. Det kan kommunen nu konstatera efter att ha räknat ihop förra årets besökssiffror.

För Landskrona museums del så höjdes de med drygt 5500 besök, från ca. 58 800 under 2015 till 64 267 per den 1 december förra året.
Framför allt är det under sommarmånaderna juni till augusti som publiktillströmningen till museet ökat med cirka 5000 besökare. Troligtvis har fotofestivalen och årets stora fotoutställningar lockat, även utställningen om Ingrid Bergman, tros ha bidragit till ökningen.
Även konsthallen kan notera växande besökssiffror, från drygt 26 000 under 2015 till drygt 30 000 förra året. En utställning som bidragit med många besökare, trots relativt kort utställningstid, är ”Landskronit” med foto av både proffs- och amatörfotografer bosatta i Landskrona.

Bilden ovan: Årets många fotoutställningar, bland annat ”AgNO3”, den stora utställningen om foto i vetenskapens tjänst, tros ha bidragit till museets växande besökssiffror. Foto: Per Eeg-Olofsson/Arkiv