Gott och blandat på teatern under våren

Det bjuds på lite av varje på Landskrona teater under våren, det är klart efter att teaterns program släpptes nyligen.

Redan nästa fredag, den 27 januari, blir det nycirkus i föreställningen ”100% cirkus”. Det är multiartisterna Julien Auger och Mikkel Hobitz som står för akrobatik, musik, poesi, hårhängning, mongolisk strupsång, med mera i en föreställning som de själva skapat.

En av vårens större evenemang på teatern är när artisten Emil Jensen kommer dit den 25 mars. Det gör han med föreställningen ”Flyktpotatis” som i Riksteaterns regi turnerar landet runt. Tema för föreställningen är flykt i olika betydelser, flykt undan krig och klimatförändringar, flykt från en dålig jobbsituation eller en dålig relation, eller verklighetsflykt med hjälp av fantasin.

Ken Ring, rapparen känd för hårda texter om ett hårt liv, kommer till teatern den 1 april. Denna gång har han dock lagt de tunga beatsen på hyllan, föreställningen heter ”En akustisk upplevelse”. Ackompanjemanget till rappen blir istället på cello och piano.

Delar av programmet känns igen från tidigare år. Live-sändningarna från Metropolitan-operan i New York fortsätter till exempel. Först ut är Romeo och Julia den 21 januari, på programmet finns också Rusalka och La Traviata.

Jazzkaféerna återkommer även de. Pianovirtuosen Martin Tingvall gästar det första tillfället den 8 februari, då det som vanligt serveras soppa och dryck i Teaterrestaurangen.

Barnkultur, har tidigare haft sin plats på teatern med de familjelördagarna. Även det konceptet återkommer, det vill säga pyssel och pannkaksfika följt av barnteater. Första tillfället blir den 14 februari då Teater Sagohuset från Lund visar föreställningen ”Himmel och pannkaka”. Den 18 mars blir det också familjelördag på teatern, då Landskronakören Divertimento visar sin familjeföreställning ”Oj! Vilken cirkus”.

En annan familjeföreställning i vår är ”Lilla Stora Livet”, som dock visas i idrottshallen och inte på teatern. Musiken till föreställningen, som visas den 1 april, är skriven av artisten Frida Hyvönen.

Hela vårens program för Landskrona teater hittar du landskrona.se/teater

Bilden ovan: Den 25 mars kommer Emil Jensen till teatern med sin föreställning ”Flyktpotatis”. Foto: Press