Ingen guldbagge till Milan Dragišić – denna gång

Han var nominerad redan 2013 för debutrollen som pappan i ”Äta sova dö” – det blev inget pris. På årets Guldbaggegala som hölls under måndagskvällen så var det dags igen, venbon Milan Dragišić var nominerad i kategorin ”Bästa manliga huvudroll” för sin insats som pappan Zlatan i ”Min faster i Sarajevo”. Men inte heller denna gång blev det någon guldbagge. Det blev istället Anders Mossling som tog hem priset i den kategorin, efter huvudrollen som nr ”11811” i filmen ”Yarden” baserad på Kristian Lundbergs självbiografiska bok med samma namn.
Filmen ”Min faster i Sarejevo” plockade dock hem två Guldbaggar, i kategorin Bästa regi till Goran Kapetanović, och för Bästa kvinnliga biroll till Sadžida Šetić som spelar faster Radmila.
Men vem vet, kanske blir det tredje gången gillt för Milan Dragišić och guldbaggen. När Papperstidningen intervjuade honom i somras uppgav han nämligen att det är fler filmprojekt på gång – utan att avslöja mer än så.

Läs också: ”Korvgubbe och filmstjärna i ett”