Konståret på Pumphuset är spikat

För den konstintresserade Landskronabon är det knappast någon hemlighet att staden är begåvad med inte mindre än två konsthallar. Förutom den vid Citadellet finns ju även Pumphusets konsthall, driven av Borstahusens konstförening som förra året firade sitt 50-årsjubileeum. När de nu släpper 2017 års utställningsprogram så dyker både nya och tidigare bekanta namn upp.

Mellan 11/2 och 26/3 visas Birgitta Nelson Clauss.
Birgitta Nelson Clauss (född 1948) är textilkonstnär, tecknare och illustratör. Hon studerade vid Konstfack och Högre Konstindustriella Skolan i Stockholm 1954-1968 och vid Grafikskolan Forum i Malmö 1968-1969. Birgitta behärskar de flesta material och textilier.

Mellan 1/4 och 14/5 återkommer Ulrica Hydman Vallien till konsthallen.
Ulrica Hydman Vallien är en av Sveriges mest kända glaskonstnärer. Hennes omisskännliga figurer har prytt bland annat mobiltelefoner och flygplansstjärtar.

Mellan 20/5 och 2/7 visas Nino Ramsby.
Nino Ramsby föddes 1972 som Nina Ramsby i Stockholm. Nino är konstnär, fotograf, formgivare, sångare och musiker. Han började som fotografassistent på Moderna Museet 1995 och har sedan dess arbetat med bild, bildhantering, grafisk formgivning och illustration.

Mellan 8/7 och 27/8 visas Birgitte Söndergaard.
Birgitte Söndergaard, konstnär, skådespelare, TV-profil, författare, är född 1957 i Vänersborg.
Birgitte är en mångfacetterad konstnär som verkar i en ständig förändringsprocess, fullständigt orädd för nya utmaningar inom måleri, skulptur och installationskonst där hon släpper kontrollen till en okontrollerad suggestivt behärskad kontroll av den intensiva kreativiteten i både färg och form.

Mellan 2/9 och 21/10 tar Landskrona Fotofestival över lokalen och visar Kacper Kowalski, som är en polsk flygfotograf. Efter att ha arbetat som arkitekt i fyra år ägnar han nu all tid till flygning och fotografering – både som pilot och fotograf. Kacper tar flygbilder av natur- och stadsmiljöer i Polen.

Mellan den 28/10 och 17/12 visas fyra konstnärer som har lokaler på Fröfabriken Creative Space: Agneta Hemert, Berit Fradera, Bianca Maria Barmen och Norbert Robles.

Bilden ovan: Glaskonstnären Ulrica Hydman Vallien återkommer till konsthallen. Foto: Kosta Boda