Längre pågatåg går via Landskrona

Att de 30 nya Pågatåg som Skånetrafiken köpt in nu börjar levereras märks sedan förra måndagen för de som pendlar till och från Landskrona med tåg – i vart fall för de som tar Pågatåget klockan 07.11 söderut, eller Pågatåget 09.50 norrut. De två avgångarna på linjen Helsingborg – Trelleborg har nämligen fått längre tåg, med tre tågsätt istället för ett eller två som det varit tidigare.
– Vi ser ett ökat resande på sträckan och därför har vi för första gången beslutat att köra med tre tågsätt säger Mats Ohlsson, affärsutvecklare på Skånetrafiken i ett pressmeddelande.
I dag är den sträckningen den enda där plattformarna på alla stationer är långa nog för att ta emot tre tågsätt. Skånetrafiken uppger att arbete pågår med att göra det möjligt på fler sträckor, exempelvis Ystadbanan.

Bilden ovan: Det är inte alla stationer som har plattformar som är långa nog för tre av Pågatågens tågsätt. Men på sträckan Helsingborg-Trelleborg är de det, och där sätts nu de förlängda tågen in på två morgonavgångar. Foto: Mostphotos