Motorcykelmärke går i graven – Victory läggs ner

I ett pressmedelande går Polaris som äger Victory ut och meddelar att tillverkningen av den 18 år gamla motorcykeln nu är till ända. Så här säger företagets VD Scott Wine:

”Detta var en otroligt svårt beslut för mig, mitt team och Polaris styrelse”.

”Under de senaste 18 åren har vi investerat inte bara resurser, utan våra hjärtan och själar i Victory Motorcycles varumärke och vi är exceptionellt stolta över vad vårt team har åstadkommit. Sedan starten har våra team designat och producerat nästan 60 Victory-modeller som har hedrats med 25 av branschens främsta utmärkelser. Den erfarenhet, kunskap, infrastruktur och kapacitet vi har byggt på dessa 18 år gav oss förtroendet att förvärva och utveckla varumärket Indian Motorcycles, så jag skulle vilja uttrycka min tacksamhet till alla i som arbetat med Victory Motorcycles för deras många, fina bidrag. ”

”Vårt fokus ligger på lönsam tillväxt och i en miljö av begränsade resurser tillåter detta drag oss att optimera och anpassa våra resurser för både varumärket Indian motorcycles och vårt innovativa varumärke Slingshot och på så sätt öka vårt fokus för att påskynda framgångarna för dessa varumärken, säger Wine.” I slutändan kommer detta beslut att driva vår branschledande produktutveckling framåt, vilket är kärnan i vår strategi och samtidigt främja långsiktig tillväxt och ökat aktieägarvärde. ”