Prylarna vi inte visste att vi behövde

Trendspaning 2017

Vi har klarat oss ett helt liv utan dom, men i samma ögonblick som vi ser ett användningsområde för dom vet vi att vi bara ”måste” ha dom, prylarna vi inte visste att vi behövde. Papperstidningen har gjort en liten guide på vad årets ”ha-begärligaste” prylar blir.

Power bank
Har du inte redan skaffat en är det dags. Extra laddning till telefon eller surfplatta kan behövas när du minst anar det. Och den är en klar lifesaver vid långvariga strömavbrott som inte är helt ovanliga på landsbygden i Skåne.
Denna kommer från Datapryl och heter STREETZ Powerbank, 2600mAh, USB 5V 1A.

Actionkamera
För dig som gillar att flascha på facebook eller andra sociala medier är en actionkamera ”helt nödvändig”. Med den skapar du fräsiga filmsekvenser, vare sig du tar en stilla ridtur i skogen eller ligger med hårt knäskrap på hojen i en asfaltskurva en skön sommardag.
Denna kommer från Go pro och du hittar den hos bland andra Clas Ohlson.

Inbyggd pannlampa…
… är betydligt bekvämare än en vanlig. I ett litet gummiklätt uttag i din mössa har man monterat en laddningsbar ledlampa som du enkelt plockar ur för tvätt av mössan eller laddning av lampan. Det bästa av allt är att det varken krävs batteri eller laddare, du tar helt enkelt av gummituten och stoppar lampan i datorns USB-uttag och när den lyser grön är den färdig.
Finns hos flera företag, men denna kommer från Kjell & Company.

Vaktmästare via sms
Är du så lyckligt lottad att du har en stuga i fjällen eller på landet som du gärna åker till den kalla delen av året? Ja då vet du att det inte är så kul att komma dit när den är iskall och ouppvärmd. Lösning är ofta att man har en stugvaktmästare som går det och slår på värmen ett par dagar innan. Nu kan du göra det själv med hjälp av ett sms och en fjärrströmbrytare.
Denna är jordad, försedd med larm och är temperaturkänslig. Kommer från Kjell & Company.

Kompetent klocka
ha allt du behöver för att dokumentera hur flitig du är med din träning samlat på armen. Det går med stor sannolikhet att föra in dina träningsresultat, frekvens och tider i en enkel excelfil i datorn eller i dina anteckningar i telefonen men med en klocka för ändamålet sköts det mesta automatiskt. Garmin Forerunner 35, är en sportklocka perfekt för, träning och tävling. Inbyggd Garmin Elevate pulsmätning vid handleden, GPS som håller reda på distans, tempo, intervall och mycket mer. Forerunner 35 ihopkopplad med en kompatibel smartphone ger dig praktiska smarta aviseringar direkt på handleden tillsammans med en mängd andra onlinefunktioner. Finns hos många sportbutiker.

Svårt att hitta den perfekta sängen?
Är det för hårt, för mjukt eller bara inte riktigt perfekt då ska du kika på denna säng, 360 smart bed  från Sleep Numbers. Deras nya smarta säng registrerar dina sovvanor och anpassar sig helt enkelt efter dig. Vill du ha lite koll på vad du gör när du sover och hur sängen anpassar sig kan du med hjälp av en app i mobilen få allt du vill veta på pränt.
Hitta nycklarna med mobilen
Tillhör du en av oss som alltid förlägger nycklarna. Lösningen är enkel. Tekniken har funnits ett tag men nu är den bättre och enklare att använda. Med hjälp av en Tag från Pixies och en Augmented Reality – AR-app i din telefon kan du ”scanna” hemmet och få svar på var dina nycklar finns. Smart och smidigt. Mer info hittar du på www.getpixie.com