Puls Arena ska växa för 40 miljoner

Det är inte bara byggbolaget Serneke som har planer på att bygga idrotts- och fritidsanläggningar i Landskrona, sedan tidigare finns planer för utbyggnad av kommunala anläggningen Puls Arena på Varggatan (före detta Korpen). Under förra veckan gav byggnadsnämnden grönt ljus för de utbyggnadsplanerna, som både innebär tillbyggnad av dagens anläggning, och att en intilliggande industrifastighet förvandlas till idrottshall.
I en första etapp görs tillbyggnaden som ska ge plats för redskapsgymnastik. GF Idrotts gymnaster som tränar i Exercishallen vid Kasernplan har på senare tid fått stå tillbaka när hallen använts som utsällningsyta, men nu blir det alltså ersättningslokaler. I tillbyggnaden blir det också huvudentré mot Stenorsvägen, kontor, kafé och yta för spontanidrott. Den förste september ska det stå klart, uppger nyhetssiten Landskrona direkt.
På grannfastigheten Björnen 1, som kommunen köpt för drygt 13 miljoner kronor, ligger idag en lager- och verkstadsbyggnad. Även den byggs ihop med Puls Arena, och där blir det plats för boule, skejt, tyngdlyftning, judo och kickboxning. Det blir den andra etappen i utbyggnaden, och den ska vara klar under oktober i år.
Knappt 40 miljoner kronor är budgeterat för utbyggnaden av Puls Arena, och just nu är dessa föreningar aktuella för inflytt: Bangolfklubben Linjen, bordtennisklubben Scania, GF Idrott Gymnastik, GF Idrott Judo, Henka Dojo jujitsu, Landskrona Atletklubb, Landskrona kvinnliga gymnastikförening (tävling), Landskrona karateklubb, Landskrona kickboxningsklubb, Landskrona Shotokan Academy, Landskrona skejtförening och West Winds bouleförening.