Satsar på Tågarp – startar med fyra nya hyresrätter

I en konstellation av tre bolag har Jonas från Kakelbutiken i Tågarp bildat fastighetsbolag tillsammans med Jimmy på Skånebygdens Bygg AB och Micke på Bygg X AB. Första gemensamma projekt, fyra lägenheter i Tågarp är snart klart och redan i slutet av februari står de första två klara för inflyttning.

När Jonas Karlsson kände att butikslokalen för kakelbutiken i Tågarp var lite för stor, började han fundera på dels hur han lämpligt kunde dela av den men också vad han skulle göra med den överflödiga ytan. Behovet av hyreslägenheter är alltid stort på små orter och Tågarp är definitivt inget undantag. Många vill bo kvar på orten efter att dom sålt av sin villa eller gård, men utbudet har varit skralt hittills. Jonas som känner allt och alla i Tågarp lyssnade på behovet, tog tag i saken och slog sig ihop med de två byggföretagen.

Strax efter sommaren var bygglov klart, finansieringen löst och alla entreprenörer kontrakterade. Bygget av fyra nya hyresrätter var igång och det nybildade fastighetsbolaget Tre Fastigheter i Tågarp AB ser nu fram emot att inom kort titulera sig hyresvärd.

Den här lägenheten har nu fått alla väggar på plats och allt är färdigmålat och fint.
Jimmy och Micke står ju för själva byggandet med sina två byggföretag.

De fyra hyresrätterna, två tvårumslägenheter och två trerumslägenheter blir utöver det vanliga. Alla fyra är försedda med golvvärme, egen tvättmaskin, parkettgolv och dom är generösa i storlek. Närheten till tågstation och med en rejäl parkering utanför dörren kan man knappast bo bättre i Tågarp. Det råder framtidsanda i byn och med det nya blivande bostadsområdet väster om Tågarp kommer behovet av service och infrastruktur öka. Jonas som idag främst levererar kakel och klinker till byggföretag kan därför på sikt tänka sig att bygga om den nuvarande butikslokalen till en livsmedelsbutik. Tre Fastigheter AB har redan varit i kontakt med flera aktörer som visat intresse för att driva livsmedelsbutik i Tågarp när underlaget blir lite större.

Men tillsvidare kommer Kakelbutiken ha öppet som vanligt och den är värd ett besök för utbudet av kakel och klinker tillhör bland det bästa och är definitivt bland det bästa.

Bilden ovan: Det är mycket som ska till när man bygger bostäder för uthyrning. För att kunna uppfylla alla krav på säkerhet, luftväxling och annat har man anlitat inte mindre än fyra externa leverantörer. Joma Måleri, Anderbergs Elektriska, Nordvästskånes Ventilation och Värmeteamet.

Allt i hela lokalen måste brandsäkras eftersom byggnaden ny klassas som hyresfastighet, detta gäller även lagret till butiken.