Spännande föreläsningar

Brännande ämne för föredrag
Brännässlan, bokstavligt talat ett plågoris för skogsvandrare och andra – men också en nyttoväxt genom historien.Just den aspekten av Urtica dioica som är brännässlans latinska namn, kommer Ylva Karlsson och Kristina Ignestam berätta om tisdagen den 14 februari klockan 18.30 på Johannesgården. Kristina Ignestam en praktisk lektion i hur man färgar fibrerna och använder dem i dukar, koftor mer med mera. Ylva Karlsson berättar om hur man kan använda nässelmjöl som gödningsmedel och i brödbak, bland annat. Som arrangör står Landskrona trädgårdssällskap, entré inklusive fika kostar 40 kronor.

 

Camus-kännare kommer till stadsbiblioteket
Jenny Maria Nilsson är kritiker och krönikör. Hon är även expert på den franske författaren och filosofen Albert Camus (1913-1960), existentialisten som tog emot Nobelpriset i litteratur 1957. Jenny Maria Nilsson fick 2014 Gerard Bonniers essäpris för sin essä med titeln ”Albert Camus: varken offer eller bödel”. På måndag, den 6 februari, kommer hon till stadsbiblioteket i Landskrona för att prata om Camus. Föreläsningen börjar klockan 19, det är fri entré. Den Camus-frälste kan även markera tisdagen den 11 april i sin kalender. Då diskuteras Camus roman ”Pesten” i bibliotekets bokcirkel ”Det våras för klassikern”.