Treklövern vill ha lokalt stopp för fyrverkeriförsäljning

Höga ljud från smällare av den kraftigare sorten är ett återkommande ordnings- och trygghetsproblem som Landskronapolisen har svårt att få bukt med. Under den gångna jul- och nyårshelgen, har detta kulminerat till många Landskronabors förtret, då även med fyrverkeripjäser som också riktats mot människor. Det är med den bakgrunden som den styrande treklövern L, M och MP nu i ett utspel vill stoppa all försäljning av fyrverkerier i Landskrona – men inte genom ett förbud.

– Det är uppenbart att många av de som köper fyrverkeripjäser inte har för avsikt att skjuta upp dem som nyårsraketer, utan vill skadas och skrämmas. Detta kan vi aldrig acceptera. Då lagstiftningen inte tillåter ett lokalt försäljningsförbud vill vi på det här sättet försöka få bort handeln med fyrverkeripjäser från Landskrona. Vi kommer nu att starta en dialog mellan staden, Citysamverkan och de affärer som säljer fyrverkerier. Målet är att få bort försäljningen från Landskrona, säger Torkild Strandberg (L) i ett pressmeddelande som också är undertecknat av Birgitta Persson (M) och Mikael Fahlcrantz (MP).