Vad var det bästa som hände under 2016?

Många av oss gör nog medvetet eller inte, en liten sammanfattning av året som gått.
Vi  ställde frågan ”Vad är det bästa som hände under 2016 ur din horisont” till ett par kända ansikten i kommunen.

Peter Billquist, VD Paulssons Fastigheter AB
– Det har varit ett väldigt roligt år då vi efter långt och hårt arbete äntligen sjösatt byggnationen av kvarteret Stadskajen. Jag sa det senast häromdagen till en kollega att det helt fantastiskt att det äntligen är igång. Kvarteret Stadskajen kommer bli en viktig kugge i Landskronas utveckling.

PO Kamlund, Bankchef Handelsbanken
– Det är roligt att se hur utvecklingen och alla nyetableringar här i stan har fallit väl ut, men sedan är jag förvånad över hur lite stora händelser som katastrofen i Syrien, presidentvalet i USA och inte minst Brexit har påverkat ekonomin hittills. Jag hoppas bara att det inte är lugnet före stormen.

Dragan Unic, Kökschef Hotel Öresund
– Det har varit ett fantastiskt mat-år för svensk gastronomi. Vi har vunnit många internationella utmärkelser både på junior- och seniorsidan vilket är jättekul. Världens kockar åker till Sverige för att lära sig mer och hämta inspiration. När det gäller mattrender ligger vi verkligen i framkant.
Det är också jättekul och inte minst spännande att vi nu tagit det första spadtaget till Stadskajen. Det kommer bli helt fantastiskt med det nya hotellet och ett helt kvarter med olika restauranger och barer i samband med det.

Jenny Lilja, ägare till företaget ”Vardagshjälten” som under förra året hjälpte till som volontär när Sjöräddningen gjorde en insats för flyktingar på Medelhavet.
– Vardagshjälten har haft ett mycket spännande och händelserikt år. Vi har vuxit på flera olika plan. Tillströmningen av nya kunder har varit fantastisk och vi har kunnat anställa flera nya medarbetare vilket naturligtvis är jätteroligt. I takt med att vi växer ställs vi inför nya utmaningar både som företag och ledare. Dessa erfarenheter skall vi nu förvalta, förfina, förpacka på bästa sätt för att vi skall kunna ta oss an nya utmaningar och utveckla Vardagshjälten ytterligare.
Under 2017 kommer vi arbeta vidare med utveckling av våra medarbetare och förbereda oss för fortsatt tillväxt.
Vi planerar att expandera geografiskt och samtidigt kommer vi att titta på nya produkter och tjänster som vi tror går hand i hand med Vardagshjältens värderingar.