Världens snabbaste elbil presenterad

I Las Vegas presenterades den 3 januari, 2017 – Faraday Future (FF) sin första serietillverkade bil, FF 91. Bilen bygger på företagets Variabel Platform Architecture (VPA) och representerar en helt ny typ av elbil som kombinerar superprestanda, exakt hantering, bekvämlighet och en hel hög av intelligenta internetfunktioner. Bilen är naturligtvis självkörande och självparkerande, ja förutom att den enligt tillverkaren också är världens snabbaste serietillverkade bil.

Harley-Davidson tillbaka på MC-Mässan
Harley-Davidson har inte funnits på plats på MC-Mässan i Göteborg de senaste åren, men nu är dom tillbaka. Anledningen till frånvaron anges vara globala omorganiseringar vilket gjort att man valt att avstå från vissa mässor. Kritiska röster har hävdat nonchalans och en viss mängd av hybris, man trodde helt enkelt inte att man behövde vara där, för att räknas. Största konkurrenten Indian som numer ägas av skotertillverkaren Polaris har tagit bortavaron som ett tillfälle att bredda sin kundkrets och nu hunnit bli riktigt etablerade. Konkurrens är sunt, det kan få den mest bekväma att skärpa till sig. Harleys fans är naturligtvis glada att i år kunna få känna och klämma på 2017 års modeller från Harley-Davidson och självfallet kommer den helt nya Milwaukee Eight-motorn finnas på plats.
Harley-Davidson kommer finnas i monter A18:21 och världens största oberoende Harley-Davidson klubb – Harley-Davidson Club Sweden finner du i monter A16:52.

MC-mässan är den 26/1- 29/1 och mer info hittar du på www.mcmassan.se

Skärpta avgaskrav för motorcyklar
I samband med årsskiftet infördes nya avgaskrav för motorcyklar. I praktiken innebär det att alla motorcyklar med lägre avgasklass än Euro 4 tillverkade efter 17 juni 1999 måste ha varit påställt före årsskiftet för att inte omfattas av den nya regeln. Har motorcykeln varit påställd innan årsskiftet i något europeiskt land omfattas den inte av de nya reglerna likaså motorcyklar före 17 juni 1999, men om dessa aldrig tidigare varit registrerade och påställda i något europeiskt land måste man söka om dispens för att slippa det nya Euro 4-kravet.

Svarta bilar vanligast i Sverige
Svart är den vanligaste färgen på bilar i Sverige. Totalt finns idag 835 933 registrerade personbilar i landet med färgkoden svart i vägtrafikregistret. Den svarta bilen är 71 gånger vanligare än den mest ovanliga färgen lila, som 11 714 bilar är målade i.

Många väljer svart bil.

De vanligaste färgerna på personbilar i Sverige:
Färg               Antal
Svart              835 933
Vit                  791 199
Röd                662 221
Grå                 600 007
Silver             533 380
Ljusgrå          451 165
Blå                  439 172
Mörkblå         307 900
Mörkgrå         221 661
Mörkröd        169 826