Återbud ger BoIS U21 chans i högre serie

Landskrona BoIS U21-lag spelar i Superettans U21-serie kommande säsong. Möjligheten kom efter ett återbud.

Det skriver klubben på sin hemsida. BoIS kommer att spela i U21-serien Superettan södra. Där finns totalt åtta lag. Sex kommer från Superettan medan BoIS och Utsikten är div 1-lag. De sex från Superettan är Trelleborgs FF, Falkenbergs FF, GAIS, Värnamo, Örgryte, Varberg.
– Det här är bra för klubben, dels får våra egna spelare, som inte spelar så mycket med A-laget, mer matchträning, dels kan vi använda våra U19-spelare och har dessutom möjlighet att fylla ut och testa spelare från andra klubbar. Det blir då närmast ett samarbete med Jonas Therns akademi Calcio och IFK Osby, säger BoIS-tränaren Agim Sopi till klubbens hemsida.
Seriepremiär är det redan den 20 mars, då BoIS möter Trelleborgs FF. Första hemmamatchen blir en vecka senare mot Varberg. Seriespelet med möten hemma och borta spelas fram till augusti. Därefter blir det slutspel antingen i A- eller i B-gruppen.

Bildtext: Agim Sopi, BoIS tränare. Foto: Jonas Lundin/Arkiv