Biblioteken stängda första veckan i mars

Under vecka 9, den 27 februari till den 5 mars, så är biblioteken i Landskrona stängda. Ja inte bara i Landskrona, utan i alla kommuner som ingår i kommunsammanslutningen Familjen Helsingborg. Orsaken är att biblioteken byter ut sitt gemensamma bibliotekssystem, och passar samtidigt på att göra om sina webbplatser. Eftersom det då inte går att låna ut, låna om, reservera eller lämna tillbaka böcker och andra media så håller biblioteken i Landskrona stängt. Dock fortsätter Språkkafé-verksamheten som vanligt, och stadsbiblioteket håller därför öppet mellan klockan 15 och 19 onsdagen den 1 mars, och mellan klockan 10 och 13 torsdagen den 2 mars. Den som har böcker eller något annat hemma som ska lämnas under den veckan behöver inte oroa sig – låntagare kan behålla detta under veckan utan extra kostnad.

Stadsbiblioteket i Landskrona ska dessutom byggas om: hörsalen ska glasas in och det blir en ny entré via kaféet. Det för att kunna ha föreläsningar dagtid på biblioteket utan att störa andra besökare. Ombyggnaden pågår mellan den 14 februari och den 15 mars, men påverkar inte öppethållandet.