Bosses insats prisad av staden

Det kunde slutat illa när Alvin, 3 år, föll i vattnet vid Stadshuskajen och hans mamma Hannah hoppade efter. Men det gjorde det inte – tack vare Bo ”Bosse” Christensen. Under måndagen fick han ta emot kommunens civilkuragestipendium för 2016.

– Alvin ville slänga en sten i vattnet och snubblade på en träribba, berättar mamma Hannah Öberg om den där dramatiska dagen i augusti.
– Jag hann inte tänka så mycket utan hoppade efter.
Trots dåligt sikt , eller ”suddigt i vattnet” som Alvin uttrycker saken, så fick Hannah Öberg tag på sonen, men att komma upp på kajkanten igen var värre.
– Jag såg ingenting att ta oss upp i, och jag var nära att ge upp, säger Hannah Öberg.

Lyckligtvis fanns Bosse Christensen i närheten, vid gamla Venterminalen där han satt med kompisarna från Malvan.
– Jag såg att det var en liten grabb i vattnet, och sen hans mamma, säger Bosse Christensen och berättar att han med hjälp av en nylonrem från cykeln lyckade dra upp Alvin och Hannah ur vattnet.
– Alvin gick ju lätt, men det var värre att få upp mig, konstaterar Hannah Öberg.
Men det gick.
– Jag är inte den som ger mig i första taget, säger Bosse Christensen med ett leende.
Kompisen Berne hjälpte till med en filt till de genomblöta Alvin och Hannah.
– Han virade in oss i filtar och gav oss en kram – men sen bara stack du!, säger Hannah Öberg till Bosse och skrattar.

Efter en efterlysning på Facebook, kunde Hannah Öberg tacka sin och sonens räddare ordentligt nere hos Malvan, med blomsterkvast. Och under måndagskvällen kunde också alla stadens politiker tacka Bosse Christensen för hans insats, när kommunens civilkuragestipendium på 5000 kronor överlämnades under högtidliga former under kommunfullmäktigesammanträdet.

Ur motiveringen:
”Bo har visat civilkurage genom att hjälpa andra personer i en nödsituation och bidragit till ökad trygghet för sina medmänniskor. Människor var i fara och han handlade helt utan tanke på sig själv. En sann hjälte!”

Bilden ovan: Lite av ett kramkalas blev det när Hannah och Alvin återsåg sin räddare Bo Christensen i amband med att han mottog kommunens civilkuragestipendium för 2016.

Kommunfullmäktiges ordförande Gunlög Stenfelt (L) överräckte blomsterkvast och check på 5000 kronor. ”Bosse har räddat två människoliv” konstaterade hon i sitt korta anförande.
Kommunens säkerhetschef Håkan Nilsson passade på att ta bild av stipendiaten och de han räddat.
Förutom 5000 kronor av kommunen så fick Bo ”Bosse” Christensen ett paket mjölk av Hannah Öbergs svärmor. Varför? Jo därför att han sagt ”Tack för blommorna – men jag hade hellre tagit ett paket mjölk” den där första gången som Hannah Öberg var nere på Malvan för att tack sin och sonens räddare.