Den 26:e SABOLA BoISaren prisad

Under Sabolas 26:e årsmöte premierade man den bäst presterande BoISaren med utmärkelsen Sabola BoISaren. Sabola utsåg samtidigt det snyggaste målet under året med ”Sabolakanonen”. Jonathan Levi förärades utmärkelsen Sabola BoISaren 2016.

Jonathan hade en fantastiskt fin säsong i BoIS, krönt av segern i cupen mot MFF och blev sedarmera värvad till seriekollegan, serievinnaren och Superettans nykomling Östers IF.
Det var en glad pristagare som mötte upp ute på Curla för att motta utmärkelsen. Vinnaren får två tavlor som uppskattning. Den ena är ett vandringspris och det andra är en personlig tavla föreställande pristagaren som han får behålla.
”Oj, den var riktigt bra, man är ju snyggare här än man är i verkligheten, riktigt fin är den” var Jonathans spontana kommentar.
Jonathan var stolt och glad med tanke på historian bakom priset och vem som faktisk fått priset genom åren. Han avslöjade också att detta hade varit ett av hans mål med säsongen.
På frågan om vad just supportar betyder, svarade han:
”Detta var ju egentligen nytt för mig i år, men det är givetvis skitkul med folk på läktarna som ger stöd och uppskattning. Jag har väl också en offensiv spelstil som många uppskattar, inte alla, och det gör att man känner stor glädje”.

Jonathan poängterar att som uppvuxen i Glumslöv har han följt BoIS, så att både få spela för BoIS och att motta detta pris värdesätts högt.
Jonathan har kommit in bra i Öster och han tycker de har en fin gemenskap i laget och att det blir intressant nu när träningsmatcherna dragit igång, då han känner lite osäkerhet på hur laget ligger till i en högre serie. Det enda negativa är väl färgerna, rött och blått. Jonathan gillar bättre BoIS svartvita tröja, som samma som favoritlaget Juventus. Hans mål är att kunna leva på fotbollen och att spela för ”Juve” är givetvis drömmen. För säsongen vill han hålla så hög och jämn kvalitet  och spela alla omgångarna i Superettan. Han hoppas också lyckas med det där lilla extra som publiken gillar och samtidigt bidra med poäng. De individuella målen för att lyfta sitt eget spel är viktigt.

En höjdpunkt för Levi själv var när han som 10-åring såg Juventus möta Roma. Juventus fick först en frispark som barndomsidolen Alessandro Del Piero skulle slå. Tyvärr missade han, säkert 30 meter över målet. En liten stund senare fick de ny frispark, denna gång satte han den snyggt i krysset. Det var ett magiskt ögonblick. Jonathan har ju via träning själv blivit lite av en frisparksspecialist, så kanske kommer han själv bjuda på magiska ögonblick, Sabolakillarna välkomnar givetvis Jonathan tillbaka.
Sabolakanonen tilldelades Thierry Zahiu efter hans fantastiska frisparksmål rätt upp i klykan i hemmamatchen mot Trollhättan.

Text och bild: SABOLA/Joakim Andersson

Bilden ovan: JonathanLevi och Peter Ekvall.