Eleine till Landskronagalan

Nu är det klart – landskronabaserade bandet Eleine spelar på Landskronagalan den 21 april.

Att det finns en riktig rocksjäl i Landskrona råder det inga som helst tveksamheter kring. Under förra årets Landskronagala bjöd Guernica Mancini och Oscar Ericsson från Royal Ruckus på en lågmäld men bejublad ackustisk spelning och i år är det symfonirockarna Eleine som intar scenen.

Eleine albumdebuterade 2015 och har under de gånga två åren spelat på flera större scener bland annat Sweden Rock Festival ifjol. Tillsammans med portugisiska gothmetalbandet Moonspell och italienska doommetalbandet The Foreshadowing gjorde man även en Europaturné 2016.
Musiken som beskrivs som symfonisk metal kommer verkligen till sin rätt med en teatralisk scenshow där sångerskan Madeleine Liljestam får mycket utrymme med sitt förföriska scenspråk som är både vackert och mörkt.
Deras senaste video till låten Break take live spelades in i Landskronas Rådhus. Videon är en hårresande historia där rådhustrappan spelar en central roll.
2016, var stort år för Eleine och 2017 kommer säkert inte bli mindre så därför är det extra roligt att Landskrona nu får chansen att se dom på hemmaplan och dessutom på stadens egen gala den 21 april.
Eleine är förstås  långt ifrån ensamma om att stå på scen under galan. Bokningen av fler artister är i full gång och kommer att offentliggörs vartefter.

Foto: Björn Olsson