Framgångar för LTA på Helsingborg Open

Lördagen och söndagen den 25-26 februari var delar av Landskrona Taekwondo Akademis kamplag i Helsingborg för att tävla på årets upplaga av Helsingborg Open. Och det blev flera framgångar. 

Tränare Johan Berg rapporterar:
– Vi försöker varva internationella tävlingar med nationella, Helsingborg Open är en lagom stor tävling för att fylla ut vårt tävlingsschema och få lite matcher närmare Landskrona.
Årets upplaga gick i Helsingborgs arena som var knökfull med aktiva och publik från hela Sverige, Norge och Danmark.
Något som var extra kul var att Melissa Tariovska slog ut Sverige ettan och landslagsspelaren Kelly Hagman från Olympia Taekwondo Helsingborg i finalen. Kelly Hagman vann Svenska cupen / svenska elitserien i höstas i kadett dam-55kg. Melissa Tairovska ska debutera i elitserien nu i höst, och försöka kvala till landslaget.
Att Melissa Tairovska (se bild nedan)  vann i helgen är ett bra tecken på att det kommer bli en intressant höst. Melissa har precis börjat sin elitsatsning denna våren med deltagande på German Open i Hamburg och Nordiska mästerskapet i januari. Nu på hennes tredje tävling gjorde hon ett par fina matcher och slog ut ettan i viktklassen i Sverige, så vi kan inte vara annat än nöjda.Vi har ett par tävlingar kvar denna termin, Holländska Öppna i Eindhoven, Malmö Open och Lomma Cup innan vi går in i uppbyggnadsfas under sommaren för att toppa formen inför höstens elitserie. Målet är att kvala Melissa och ett par av hennes klubbkamrater till landslaget i höst.

Melissa Tairovska

 

Resultat för Landskrona Taekwondo Akademi på Helsingborg Open 2017:
Melissa Tairovska -55kg Guld
Harion Buroo -54kg Guld
Nicky Henriksson – 53kg Silver
Gabriel Berg +78kg Brons
Adem Krasnic -63kg Brons
Albert Carlsson -45kg Brons

På stora bilden från vänster: Gabriel Berg, Nicky Henricksson, Melissa Tairovska, Harion Buroo, Albert Carlsson och Adem Krasnic.