Jonas Wernefort till Landskronagalan den 21 april

Nu rullas artisterna på årets Landskronagala upp i jämn ström. Tidigare idag blev det klart att både Kim Bergkvist och Maja Gullstrand vara klar och att nu Wernefort också kommer underhålla på årets gala kompletterar galakvällen mycket väl.

Jonas Wernefort är en av södra Sveriges mesta entertainers. Efter drygt 30 år i nöjesbranschen, både på och utanför scen, är han kanske mer aktuell än någonsin.

Framförallt nu mest med sin egen musik. I våras släpptes CD-EPn ”Tack…” med fyra låtar som snabbt tog en plats i skåningarnas hjärtan. Mogen, melodisk skånsk rock med känslor, integritet och attityd.

I höstas åkte han på en miniturné på skånska teatrar tillsammans med Dan Hylander och besökte då bland annat Landskrona Teater för en bejublad föreställning där de såklart blev backade av Jonas band Livekapellet. Samarbetet med Hylander blev så framgångsrikt att de redan i april blir en ny teaterturné tillsammans.

I samband med turnén i höstas släppte Wernefort en singel, ”Det finns en vän”, vilken även den fick ett positivt mottagande. Ny fullängds-CD med nytt, eget material är under arbete och beräknas vara klar i maj 2017.

Jonas har under alla år drivit och spelat med rock- och soulbandet Jack Daniels & the Screaming Buffalos men under åren har det blivit flera andra konstellationer.

Foto Anders Högmark