Känd gästtränare på Viarp

Alexander Zetterman var nyligen gästtränare på Viarps Kör- och Ridklubb. I två dagar arrangerade klubben hoppträningar som vänder sig till alla privatryttare som vill ladda lite extra inför säsongstarten. Detta är den andra omgången med hoppkurs för privatryttare i år.

Förutom ett 100-tal privatryttare som får möjlighet att vara med på kurserna så drar det också en hel del publik och många av ridskolans elever var på plats för att se hoppkursen och kanske ännu mer för att se tränaren och kändisen, Alexander Zetterman.
– För Viarp är det så klart väldigt roligt att skickliga ryttaren och tränaren Alexander ville hålla kursen hos oss. Våra bästa ekipage tävlar nationellt men många är på lokal och regional nivå. Min förhoppning är att våra ryttare får något nytt med sig efter helgens träningar, ofta är det det som är vinningen när man kompletterar sin ordinarie träning med extra träning för elitryttare, säger Susanne Johannesson, Ridskolechef på Viarps Kör- och Ridklubb.
På frågan till Alexander om han brukar åka ut till ridklubbar och varför han varit på Viarp svarar han så här.
– Det är roligt att komma ut till klubbarna! På Viarp är det en helt annan värld än vad jag är van vid och jag har träffat många trevliga människor här. Det är kul att lära ut till ambitiösa elever oavsett vad de är på för nivå.
Alexander Zetterman är i hästvärlden en välkänd som hoppryttare som bland annat tävlade sitt första VM 2014 när han var 24 år. För svenska folket blev han nog mest känd när han var med i SVTs program ”Ryttareliten”.

Foto: Privat