LISA prisar stark prestation

Tre starka prestationer i tre smala sporter. Det är stor spridning på årets kandidater till utmärkelsen ”Årets idrottsprestation” som delas ut på Landskronagalan den 21 april. Att det för sig om mindre sporter som skytte, puckelpist och gymnastik är inget inget hinder – tvärtom.

Det är en jury med bland annat styrelsen för LISA (Landskronas Idrottsföreningars Samorganisation) som väljer ut de tre kandidaterna ur förslagen som medlemsföreningarna skickat in. Ett tiotal förslag kom in inför årets gala, berättar LISA:s ordförande Gunnar Nilsson. Urvalet var dock inte jättesvårt menar han.
– Det blir de tre som presterat bäst under året, i år var det inte så svårt. Det är inte så många som varit med i OS eller världscup eller SM.
Förra årets utmärkelse för ”Årets idrottsprestation” gick till en bowlare, Ann-Charlotte Persson  från Vindens Bowlingklubb. Ni verkar öppna för att premiera även mindre idrotter?
– O ja, alla föreningar som är med i LISA.
Vilken betydelse tror du att Landskronagalan har för stadens idrottsliv?
– Jag tror det är väldigt roligt för alla ungdomar som kommer och får sina priser, det blir ett lyft. Om vi inte hade haft galan och bara delat ut dem på Puls Arena till exempel så tror jag inte alls att det varit samma sak.

Dessa är årets kandidater:

Marcus Svensson
sport: skeetskytte
klubb: Saxtorps jaktskytteklubb
ålder: 26 år
meriter: Silver i skeetskyttet i OS i Rio – med bara en duva från guldet.

Clara Månsson
sport: puckelpist
klubb: Landskrona Ski Club
ålder: 21 år
meriter: Tvåa i Europacupen 2016, dubbla SM-guld och plats i världscuplaget.

Olivia Kristensson Nilsson
sport: rytmisk gymnastik
klubb: Landskrona Kvinnliga Gymnastikförening
ålder: 17 år
meriter: SM-guld 2016 i disciplinerna mångkamp, tunnband och boll, med flera medaljer.