Ljuva toner under lovet

Sport i massor, pyssel och skattjakt är några saker som står på programmet under vårvinterlovet i veckan. Under onsdagen kunde också den som ville prova på att spela instrument göra det i Sensus replokaler på Vintergatan. Några som tog tillfället i akt var Abuzar Mirsai och Mohammad Yazdani, som bor på HVB-hem och går i skolan här i stan. Och när Mohammad Yazdani ställer sig framför keyboarden visar det sig att han inte precis än någon nybörjare. Nästan felfritt flyter honungslena ”My Heart Will Go On”, Céline Dions superhit och temalåten från filmen ”Titanic” från tangenterna. Tätt följd av Justin Biebers ”Let Me Love You”.
– Jag har lärt mig spela här i Sverige, berättar Mohammad Yazdani.
– Min kompis hjälpte mig i början, fortsätter han och pekar på Abuzar Mirsai som parkerat sig bakom trumsetet.
Sedan han skaffat en egen keyboard så har det blivit mycket träning – och det märks.
Den som är sugen på att spela instrument, till exempel gitarr, trummor, synth och piano, har en ny chans att göra det imorgon, torsdagen den 23/2. Då har Sensus öppet mellan 14 och 16 för musik-nyfikna.

Bilden ovan: Mohammad Yazdani spelar ”My Heart Will Go On” från filmen ”Titanic”, medan Lars Odeholm från Sensus (till höger) ser på.