Övriga stipendiater

I ett antal nummer framöver kommer Papperstidningen presentera alla nominerade till årets Landskronagala. Galan som i år firar tio år kommer bli något utöver det vanliga och vill du veta hur den växer fram är det här i Papperstidningen du kommer hitta de senaste nyheterna.

I förra numret av Papperstidningen presenterade vi hälften av årets stipendiater och här kommer den andra halvan. Det är LISA – Landskronas idrottsföreningars samorganisation som delar ut lite extra uppmuntran till våra unga idrottare. Totalt är det tio stycken och här har ni dom fem sista:

1. Hanna Wilson, 16 år
Tävlar och tränar för och på Viarps Kör- och Ridklubb
Foto: Felicia Rammhagen

2. Emil Hassling, 17 år
Tränar och tävlar för Landskrona Simsällskap
Foto: Jonas Lundin

3. Oskar Hoff, 19 år
Tränar och tävlar för Landskrona Simsällskap
Foto: Privat

4. Louise Zetterström, 15 år
Tränar och tävlar för Borstahusens Segelsällskap
Foto: CV Sail

5. Tobias Ohlsson-Bååth, 17 år
Tränar och spelar för SST NET Landskrona Innebandyklubb
Foto: SST NET Landskrona

 

… och detta är näringslivets kategorier

Som bekant har Landskrona ett nära samarbete mellan idrotten och näringslivet i kommunen. Nu har galaorganisationen offentliggjort årets kategorier, men vilka som slutligen kommer stå nominerade får vi anledning att återkomma till.

Årets Jobbskapare
Priset går till det företag i Landskrona som under året varit speciellt framgångsrikt i att skapa nya jobb-gärna jobb som bryter utanförskap.

Årets näringslivsrookie
Priset går till en Landskronaföretagare max fyllda 30 år. Årets näringslivsrookie ska genom sitt företagande ha varit nyskapande, bidragit till en förnyelse av näringslivet i Landskrona eller åstadkommit något som sticker ut, känns fräscht, vilt eller vågat. 

Årets Företag inom miljö och hållbar utveckling
Priset tilldelas ett företag som på ett tydligt sätt kan visa på praktiska åtgärder för miljön i såväl Landskrona som i världen. Företaget samverkar med andra för utvecklandet av det hållbara samhället och agerar proaktivt utifrån ett långsiktigt perspektiv. 

Årets näringslivspris inom mångfald
Priset går till en person, organisation eller företag som tar tillvara de möjligheter Landskronas etniska mångfald erbjuder. Med näringslivspriset uppmärksammar och premierar Landskronagalan dessa aktörer som är ett gott exempel på att etnisk och kulturell mångfald i affärsverksamhet lönar sig.

Årets satsning
Priset går till ett befintligt företag eller organisation som med satsningen har stor potential att skapa stort värde i Landskrona.

Årets Landskrona-ambassadör (… som är Papperstidningens egen kategori)
Priset går till en person eller organisation som kontinuerligt stärker den positiva bilden av Landskrona, genom att via sin gärning vara en varm förespråkare och glädjespridare för och i staden.
Landskrona-ambassadören ser till att sätta staden på kartan samt skapar intresse och nyfikenhet för Landskrona.