Ruab efterlyser nya krögare till Stationen

Jörgen Roslund och Kristofer Jarbe kör sista säsongen på restaurang Stationen i Röstånga. Till nästa år hoppas Ruab hitta nya krögare.

Det var 2016 som duon tog över efter syskonen Wigrup som då drivit restaurangen i tre år.
– Det har varit en fin tid och vi är glada att vi tog chansen. Nu planerar vi och gör oss redo för en sista riktigt bra säsong innan vi går vidare med andra utmaningar, säger Jörgen Roslund i ett meddelande på Ruab:s facebooksida.
– Vi ville sätta vår egna prägel och laga den maten som vi tycker om bäst, skapa något eget. Och det har vi gjort, vilket vi är stolta över, säger Kristofer Jarbe.
– Den kommande säsongen tänker vi satsa allt vi kan och planerar betydligt fler arrangemang jämfört med förra året; konserter, fredagsmys med filmvisning och disko för barn, ölprovningar, grillkvällar, musikquiz, brunch med mera, säger Jörgen Roslund.

Fotnot: Den som är intresserad av att driva restaurang Stationen i Röstånga kan höra av sig till Sebastian Mullaert, Peter Svegrup eller Anna Haraldson Jensen: mullaert@me.com, peter.svegrup@gmail.com eller anna.haraldson@gmail.com

Bilden ovan: Jörgen Roslund kör nu sista säsongen som krögare för restaurang Stationen i Röstånga. Foto: Jonas Lundin/Arkiv

Historik

  • Fastigheten, som inhyser Restaurang Stationen, ägs av Röstånga Utvecklings AB sedan 2012. Restaurangen drevs de första åren efter köpet av syskonen Elin och Magnus Wigrup. Jörgen Roslund och Kristofer Jarbe har drivit verksamheten sedan januari 2016. Köpet 2012 möjliggjorde återigen en restaurang i det gamla stationshuset som hade varit stängt i två år, efter att det funnits restaurang där i tolv år.