Ung anfallare från Halmstad BK blev sista pusselbiten i BoIS A-lagsbygge

BoIS senaste nyförvärv, Rasmus Wiedesheim-Paul, har näsa för mål. Det säger tränaren Agim Sopi, som nu har en komplett trupp att jobba med.

Anfallaren Ojevwe ”Drogba” Akpoveta från Nigeria skrev nyligen ett kontrakt med BoIS till och med juli. I förra veckan blev ytterligare en offensiv spelpjäs klar för de svart-vit-randiga: Rasmus Wiedesheim-Paul. Han ingick i Halmstad BK:s allsvenska trupp, men kan i och med flytten till BoIS få mer speltid på seniornivå.
– Det är en offensiv spelare som kan användas på flera olika positioner. Han är en målgörare. Trots sin unga ålder är han väldigt stark i kroppen också. Det är en spelare som löper mycket och vet var målet finns, säger BoIS-tränaren Agim Sopi.
Är truppen klar nu?
– Truppen är komplett, det är bara några som inte spelklara.
Hur skulle du sammanfatta truppen?
– Det vi försökt är att få de spelarna som passar in vår spelfilosofi. De vi velat ha, har vi fått in i truppen. Det är en bra trupp att jobba med. Vi ska göra allt för att göra en bättre säsong än förra året.
Vad kan du säga om spelfilosofin?
– Vi vill spela en modern fotboll. Vi försöker utveckla den hela tiden, vi vill göra många mål och samtidigt ha en balanserad defensiv. Det gäller att ha en balans.
Den första seriematchen är den 17 april, borta mot Husqvarna FF. Vad tror om dem?
– Det är ganska lång tid kvar till första matchen, de kan få in fler spelare till den sista mars, så jag vet inte hur deras trupp kommer se ut. Vi hade svårt mot dem förra året. Vi vet att det är ett duktigt lag, det blir inte lätt. Jag har stora förhoppningar att vi kommer att förbättra bortaspelet. Det misslyckades vi med några gånger förra året. Vi hoppas ta mer poäng med oss hem i år.

Fotnot: Som kuriosa kan nämnas att Rasmus Wiedesheim-Paul är son till BoIS assisterande tränare Håkan Svensson.