Världsturné börjar i Teckomatorp

Stand up-komikern Al Pitcher ska ut på en världsturné med en ny show. Då vill han ha reda på vad Teckomatorpspubliken tycker är kul. I mars kommer han till byn med en testföreställning.

För fyra år sedan gjorde Al Pitcher två föreställningar i Svalövs kommun. Den 22 mars kommer han tillbaka till Teckomatorp med ”Work in progress”.
– Det är helt nytt material, säger Al Pitcher.
När Papperstidningen får tag i honom, är han på sitt kontor och skriver nytt material efter att ha nyligen ha varit i Nya Zeeland i sju veckor. Showen han håller på och tar fram, Sverige syndrome, ska han göra, förutom i Sverige också på platser som New York, London, Australien och i Nya Zeeland, där han växte upp.
– Då får vi se om hobbitarna tycker att jag är rolig säger han.
Al Pitcher röstades fram som Årets manliga komiker på Svenska Stand up-galan år 2011. En av dem som då satt i juryn var Elin Nordén på Teckomatorps humorfabrik som arrangerar testföreställningarna i Teckomatorp, Eslöv och Lomma.
Al Pitcher tycker att ”Work in progress”-föreställningar är givande för att han då ser vad som funkar och inte funkar.
– Du får idéerna, gör showen, jag spelar in den på telefonen och lyssnar på den dagen efter och ser vad som folk skrattade åt.
Du har bott i Sverige i flera år nu. Blir du inte blind för svenskarnas vanor?
– Jag har alltid ögonen öppna.
– Jag har inte ens skrapat på ytan av hur konstiga svenska är.
Skulle du kunna göra en show helt på svenska?
– Nej, det är drömmen. Om jag skulle göra det så skulle det bli en hel pekande och showen skulle ta 72 timmar.
Vad kan Teckomatorpspubliken räkna med?
– Inget naket, mycket energi och förhoppningsvis en fika. Det hjälper oss igenom vad som helst.
Den som vill få en smak av Al Pitchers humor, kan kolla på hans föreställning ”Fy fan Sverige!” som ligger ute på Svt Play.

Bilden ovan: Al Pitcher ska köra en testföreställning i Teckomatorp i mars. Foto: Robert Eldrim

Föreställningar

  • Förutom i Teckomatorp den 22 mars blir det föreställningar med Al Pitcher även på Bian i Eslöv den 23 mars och Dansrotundan i Lomma den 24 mars.
  • Biljetter kan köpas på ICA i Teckomatorp och Svalöv (förbutiken), i Eslöv på Blomsterhörnan och i Lomma på Biblioteket. Biljetter till samtliga föreställningar säljs även online på http://www.teckomatorpshumorfabrik.se