Christer Sjögren sjunger på Odensjön

Det blir dansbandskungen Christer Sjögrens honungslena stämma som svävar över Odensjön under tre augustikvällar. På tisdagen släpptes artistnamnen till årets Kultur i Natur på Odensjön i Röstånga, också känt som Odensjökonserterna.

De fyller 25 år i år.
– Därför har vi dragit på lite grand, säger Hjördis Nilsson, ordförande i Röstånga Turist- och hembygdsförening som arrangerar de tre konserterna.
Huvudattraktioner är Christer Sjögren och Elisa Lindström, som skulle kunna sägas vara Sveriges dansbandskung- och drottning.
Under de 25 åren så har det inte varit problem att få varken publik eller artister till konserterna.
– Det är 900 personer var kväll, det blir 2700 på alla kvällarna, säger Hjördis Nilsson.
250 marshaller på rasbranterna bidrar till atmosfären, menar hon.
– Alla artister säger att det är en fantastisk plats och det säger jag också. Flera kallar det för lilla Dalhalla, men den är ju konstgjord och det är inte Odensjön.
Hjördis Nilsson lyfter gärna fram de föreningar som hjälper till vid konserterna som viktiga för att kunna genomföra dem: Hemvärnet, Röstånga Idrottssällskap, dansföreningen Röstångasvingarna och Röstångagymnasterna.


Medverkande på årets konserter:

Publiken välkomnas av Klippans Ungdomsorkester. Under första timmen äntras scenen av Elisabeth Assarson-Marsh, Kristina Backe, Madaroarna, Quidinge Country Rockers och Martin Olins stråkkvartett nr. 2 och 4. Huvudakten består av Christer Sjögren tillsammans med Magnus Johansson, en av Sveriges mest folkkära trumpetare, Marcos Ubeda, pianist, producent och låtskrivare med rötter i Spanien, som haft med 21 låtar i melodifestivalen och vunnit den två gånger. Dessutom Elisa Lindström som bland annat vunnit dansbandskampen med sitt band Elisa’s och varit med i Let’s dance. Hon spelar huvudrollen i Sound of music på Nöjesteatern i Malmö i höst.

Även Elisa Lindström sjunger på Odensjön. Foto: Rickard Eriksson

Årets konsertdatum för Kultur i Natur på Odensjön

Torsdagen 17 augusti kl. 19.
Fredagen 18 augusti kl. 19.
Lördagen 19 augusti kl. 19.

Så köper du biljetter:

Biljetterna släpps till försäljning lördagen den 22 april kl. 10:00. Biljettpris 500 kr.

– Direktköp över disk. Kom till biljettförsäljningsstället på Billingevägen 6 i Röstånga lördagen den 22 april eller söndagen den 23 april. Försäljningsstället är öppet klockan 10 – 18 båda dagarna.

– Beställning per telefon. Öppen lördagen den 22 april kl. 10:00-18:00 på telefonnummer 0435 – 910 81 samt även på söndagen samma tid om det finns biljetter över efter första försäljningsdagen.

Mer info på www.rostanga.info.
Arrangör: Röstånga Turist- och hembygdsförening i samarbete med Räddningstjänsten, Hemvärnets intresseförening, Vuxenskolan, Naturvårdsverket, Svalövs kommun och föreningar i byn.

Odensjön från ovan. Foto: Tomas Nilsson

 

Bildtext stor bild:

Christer Sjögren, Magnus Johansson och Marcos Ubeda uppträder på Odensjökonserterna i augusti. Foto: Peter Knutson