Efterlängtat Telia ska snart finnas i fibernätet

Svenska stadsnät har än så länge inte erbjudit Telia som leverantör i sitt fibernät i Svalövs kommun. Det är tvärtemot vad företaget lovat, menar flera läsare som hört av sig till Papperstidningen. Men nu meddelar företaget att det ska vara möjligt att välja Telia i fibernätet inom kort.

– Någonstans inom en till tre månader, säger Mats Devert, vd på Svenska stadsnät.
Tanken var tidigare att kunna erbjuda Telia i Svenska stadsnät fibernät före årsskiftet men ”tekniska struligheter” har satt käppar i hjulet.
– Det är bara att beklaga. Självklart kommer Telia till Svalöv, säger han.
Hasse Holgersson är en av de Svalövsbor som köpt fiberanslutning av Svenska stadsnät. Han fick det indraget i höstas. Att han vill ha just Telia som leverantör har att göra med att han redan har adsl-uppkoppling med Telia och ett antal epostadresser från Telia, som han använder i sin firma. Han känner till andra kommuninvånare som också önskar få Telia. Ett skäl är att Telia erbjuder en helhetslösning med både internet, telefoni och tv via fibern. Det är det ingen av de sex nuvarande leverantörerna i Svenska stadsnäts fibernät i Svalöv som gör. Av de sex leverantörerna är det bara en som levererar tv och den levererar enbart tv.
– Jag är glad att de tagit tag i det. Jag hoppas att de håller vad de lovat, säger Hasse Holgersson.

Bilden ovan: Hasse Holgersson i Svalöv ser fram emot att snart kunna få fiberanslutning med Telia via Svenska stadsnät.