EM-vinnare i karate på Landskronagalan

Från vänster Marion Hermansson, Sofie Palm och Linn Elofsson. Foto Niclas Lundblad

Landskronagalan har blivit lite av en riktig musikkväll. I år är det stora namn som kommer stå på scenen men man har också velat få en bredd på programmet och vad kan vara mer naturligt än att visa upp lite av vad idrotten i staden har att erbjuda. Dels blir det gymnastikuppvisning av våra stoltheter Landskronas Kvinnliga GF men vi blir också bjudna på en karateuppvisning av landslagstjejerna Linn Elofsson, Sofie Palm och Marion Hermansson. Alla tre tävlar tillsammans och individuellt i Kata och Sofie även i Fight.

Under galan kommer vi få se tjejernas vinnarkata från EM i Aten i höstas.
Från vänster Marion Hermansson, Sofie Palm och Linn Elofsson. Foto Niclas Lundblad

I november 2016 vann dom JK-EM i Aten och det är just den vinnande Katan som vi kommer få se under galan. Tjejerna som bor i Halmstad är i Landskrona minst en gång per vecka eftersom landslagets chefstränare Miroslav Unic huserar här i stan så att få visa upp sin vinnande Kata i ett sådant här speciellt tillfälle i Landskrona deras andra hemstad är extra roligt. Det är den första uppvisningen vi gör och det ska bli riktigt häftigt. Att det blir en sådan här speciell kväll där man hyllar just idrott känns jättekul, berättar Sofie Palm på telefon. Under vecka 13 befinner sig alla tjejerna i Holland där det är JK-EM-tävlingar och förhoppningsvis går det lika bra som det gjorde i Aten. Givetvis kommer vi få en rapport från Holland innan det är dags att få se JK-landslagets Linn, Sofie och Marion på scenen den 21 april.

Stora bilden från vänster Linn Elofsson, Sofie Palm och Marion Hermansson.

Foto Niclas Lundblad