Framgångar i Eindhoven för taekwondoklubb

Två bronsmedaljer kunde Landskrona Taekwondo Akademis elitsatsande ungdomar ta med sig från Dutch Open i Eindhoven under helgen.

Jättetävlingen Dutch Open har runt 1500 deltagare från hela världen och är en av Europas största rankingtävlingar. Därför var det ingen dålig bedrift av Landskrona Taekwondo Akademis Melissa Tairovska att gå till kvartsfinalen i kadett klass 55 kilo, där hon mötte Serbiens landslagstjej i klassen. Särskilt med tanke på att detta bara var andra tävlingen utomlands för Melissas del. Målet är att kvala in till landslaget, antingen i höst eller nästa höst.

Någon medalj blev det dock inte för Melissa, dessa hamnade istället hos familjen Berg. Båda bröderna Gabriel och Noel Berg tog varsitt brons, Noel inom klassen kadett -65 kilo, och Gabriel i klassen junior +78 kilo. Båda bröderna gick till semin men blev utslagna av tävlande från Turkiet och Finland.

Nästa tävlingstillfälle för klubben är Malmö Open den 22 april, som är Sveriges största endagstävling med mellan 5-600 deltagare. Då blir det även tävlingsdebut för klubbens allra yngsta, nybörjarna i åldern 7-10 år.

Bilden ovan: Melissa Tairovska, Noel Berg och Gabriel Berg gjorde alla tre bra ifrån sig på Dutch Open i Eindhoven. Foto: Privat