Fridhems korta fotokurser till Tyghuset

Fotostadsprojektet har planer på att förvandla Tyghuset vid Kasernplan till ett fotografiskt centrum, det har Papperstidningen tidigare skrivit om. Företaget Bilder i Syd AB, som förvaltar och säljer bilder ur HD/Sydsvenskans stora arkiv med runt 20 miljoner bilder, har nyligen flyttat in sitt arkiv i nyrenoverade lokaler i huset. Det är ett första steg, fullt utbyggt ska även museets bildarkiv finnas där, undervisning. Och forskningslokaler, en fotohistorisk utställning, bibliotek med mera. Folkhögskolan Fridhem i Svalöv har redan tidigare signalerat intresse för samarbete med fotostadsprojektet. Nu har det fått lite fastare form, under namnet Fridhems Fotoskola c/o Landskrona Foto, så ska folkhögskolan erbjuda kortkurser och kvällskurser i fotografi i Tyghuset. Det hela mjukstartar i sommar med två helgworkshops: ”Utveckla ditt personliga bildspråk” den 7-9 juli, och ”Ta hand om dina semesterbilder” den 4-6 augusti. Under hösten utlovas ett ”digert program” med kvälls- och helgkurser på Tyghuset.