Glumslövselever springer för cancerforskning

På fredag, den 7 april, blir det mer spring än vanligt vid Glumslövs skola. Då deltar nämligen runt 120 elever i årskurs 4-6 på skolan i ”Skolloppet”. Skolloppet är ett arrangemang som ordnas av Team Rynkeby på ett antal hundra skolor Sverige, Danmark, Norge och Finland under den dagen. Precis som med Team Rynkebys långcyklingar så är målet att samla in pengar till cancerforskning, i det här fallet Barncancerfonden. Det går till så att eleverna skriver ”microsponsoravtal” med familjen, kompisar eller lokala näringsidkare där de lovar att skänka en viss summa för varje varv som eleven springer på banan. Detta är tredje året som Team Ryknebys nordiska skollopp genomförs, förra året deltog 107 000 elever från 336 danska och svenska skolor. Eleverna samlade in totalt 18,7 miljoner kronor.

Bilden ovan: Skolloppet går samtidigt i flera nordiska länder, bland annat i Danmark där denna bild är tagen. Foto: Thomas Nørremark/Press