Grillat är gott!

BBQ, eller kort och gott grillat, hör för dom flesta den varma årstiden till, men grilltrenden har de senaste åren minst sagt eskalerat och influenser både från den amerikanska kontinenten och sydligare delar av Europa har gjort att vi svenskar grillar både oftare och alltmer året runt. Är man det minsta intresserad av att få ut så mycket som möjligt av grillkonsten, ja då kommer ICA Kvantum i samarbete med LA BBQ Team erbjuda grillskola i vår.

Vi är nog många som vet vem Ulf Nietosvuori är. Till vardags driver han Restaurang Sirius här i Landskrona och sedan några år är han också pitmaster eller på svenska grillmästare i LA BBQ Team.
Grillteamet ägnar stora delar av året åt att åka runt och beställningsgrilla på bröllop, fester och andra tillställningar. Grillning som är en av Ulfs kanske största passioner när det kommer till mat och från att grilla lite för ett fåtal människor kan han och teamet numera ta på sig grillning för riktigt stora sällskap.
Ulf gjorde för några år sedan lite tv och deltog i kocktävlingar i bland annat tv4. Det gav naturligtvis ringar på vattnet och eftersom han blev en populär deltagare ringer dom ofta och erbjuder honom att delta i olika matprogram.
– Jag har inte tid tyvärr, en inspelning tar flera veckor och det är omöjligt för mig att vara ledig så länge, berättar Ulf.

Ulf Nietosvuori kommer att hålla i kursen tillsammans med Robban Gunnarsson.

Just nu har han extremt mycket att göra och vill ta vara på kundernas förtroende.
– Många som bokar oss har själva varit på någon fest där vi stått för maten och tyckt att det varit så bra att dom själva vill ha oss på sin fest, säger Ulf.
För även om LA BBQ Team upptar mycket tid över året arbetar Ulf parallellt med Sirius och cateringverksamheten.
Med flera samarbetpartners kan Ulf ta på sig hela tillställningen med allt ifrån tält, möbler, dukning, serveringspersonal och, ja, maten såklart.
Även om man traditionellt sett inte tänker på grillat i cateringsammanhang blir det allt vanligare. Grillat har gått från att ha varit lite ”folkets” mat till att ha flyttat in i de riktigt fina salongerna.
Dom flesta verkar gilla den grillade smaken och möjligheterna till variation av det man grillar är oändlig.
Med lite tips och råd från en riktig grillmästare, som Ulf, kan grillningen där hemma uppnå helt nya
nivåer och smakupplevelser man själv inte ens anade gick att uppnå.
Kryddor, rubbing, marinader, såser och tillbehör är minst lika viktigt som rätt bränsle i grillen och
en perfekt glöd och temperatur.

Nu i vår kommer Ulf därför att genomföra en cirka fyra timmar lång grillskola på och i samarbete med ICA Kvantum här i Landskrona. Deltagarna kommer inte få några recept med sig hem, men väl tips kring hur man ska tänka för att få fram den smak man önskar på maten man grillar. Det är många faktorer som spelar in och med rätt förutsättningar, lite kunnande och bra råvaror såklart kan alla bli sin egen ”grillmästare”, avslutar Ulf.

För mer information om ICAs grillskola i samarbete med LA BBQ Team håll utkik i ICA Kvantums nyhetsbrev.

Vill du komma i kontakt med Ulf eller
LA BBQ Team?

  • Här hittar du kontaktuppgifterna: siriusrestaurangen.se/