Grönt ljus för att bygga om idrottshallen i Häljarp

Det har varit många bud om idrottshallen i Häljarp. En ny idrottshall i den växande byn har varit en av oppositionspartiet Socialdemokraternas hjärtefrågor, och när kommunens budget för 2017/2018 antogs så såg det faktiskt ut som om en ny hall skulle byggas, 40 miljoner kronor avsattes. Men den styrande treklövern har backat, i november förra året blev det klart att en ny hall stryks ur budgeten. Bakgrunden är dels beräkningar som visar att 40 miljoner inte skulle räcka, och dels prognoser som säger att kommunens intäkter i form av skatter och statsbidrag minskar i år. Istället har 15 miljoner kronor avsatts för att rusta upp den befintliga hallen vid Sandåkerskolan, där det bland annat ska byggas läktare, entré med kiosk, ett litet gym och nya omklädningsrum. På torsdagens möte beslutade kommunstyrelsen att ge så kallat igångsättningstillstånd för ombyggnaden. Socialdemokraterna gjorde ett så kallat särskilt yttrande på kommunstyrelsemötet, där man framhåller att behoven i Häljarp är större än de som täcks genom ombyggnaden, och treklövern tillsammans med SD svikit när de backat från beslutet om en ny idrottshall.