Grönt ljus för Max att bygga på Kronan

Från början var det snabbmatskedjorna Burger King och Kentucky Fried Chicken (KFC) som signalerade intresse för att öppna restauranger på företagsområdet Kronan strax öster om E6 vid södra avfarten till Landskrona. Det i samband med att det också finns planer på att där anlägga en Preem-mack, en Rasta-restaurang och ett lågprishotell.
Men intresset från Burger King och KFC har svalnat, och för några veckor sedan blev det klart att det istället blir svenska hamburgerkedjan Max som bygger på Kronan. Nyligen blev det grönt ljus från kommunens tjänstemän och politiker i och med att bygglov beviljats. Max räknar med att byggstarten kan bli efter sommaren. Restaurangen kommer bli av kedjans nya typ, som ritats av Gert Wingårdhs arkitektfirma, den första restaurangen av den typen byggdes nyligen i Umeå. Ett 50-tal arbetstillfällen räknar Max med att det blir med den nya restaurangen.

Bilden ovan: Så här ser den första Max-restaurangen ritad av arkitektfirman Wingårdhs ut. Denna är byggd i Umeå, den i Landskrona kommer se likadan ut. Foto: Max