Hallå där…

…Rasmus Alm, 21-årig mittfältare i BoIS som låg bakom två av tre mål, och ett assist till det tredje, i träningsmatchen mot FC Rosengård nyligen.

Skulle du säga att du är i ovanligt bra form?
– Både ja och nej, den är helt ok, men det finns mycket som kan bli bättre.
Du har haft problem med ditt vänsterknä – hur känns knäet nu?
– Det var redan i slutet av förra säsongen, men jag har fått det kollat, och det ska inte vara någon fara att träna på. Det känns ibland, men jag har kört på sedan dess.
Hur känns det inför seriepremiären om en knapp månad?
– Det ska bli kul att komma igång på riktigt, även om vi har haft några tuffa matcher redan nu.
Först ut att möta är Husqvarna borta den 17 april – vad tänker du om dem?
– Svårt att säga, jag har inte så bra koll på spelarna. Jag går ut och gör det jag ska helt enkelt.
Förra säsongen gjorde du fem mål på 19 matcher – har du satt upp något personligt mål för den här säsongen?
– Realistiskt är väl ett poäng per match där jag spelar från start. Det är ett tufft mål, men tror jag inte på det själv så gör inte någon annan det heller.
Ni ska till Göteborg i helgen (läs: förra helgen) dels för träningsmatch mot Örgryte, dels för teambuilding. Hur är stämningen i truppen skulle du säga? Har turbulensen lagt sig efter att Billy Magnusson fick sluta?
– Den känns bra. Det är inga grupperingar – alla kommer överens med alla. Jag tycker det gått rätt fort att få in de nya spelarna, men det måste det ju göra, annars blir man inte ett vinnande lag.
Du är ju en egen produkt från BoIS som började i Wormo. Det har aldrig lockat att pröva lyckan i ett annat lag?
– Det är klart att om jag skulle få en chans högre upp så stänger jag inga dörrar. Men jag känner att jag inte är klar här i BoIS, just nu är det har jag vill vara.

Bilden ovan: Mittfältaren Rasmus Alm stod bakom två av tre mål i träningsmatchen mot FC Rosengård nyligen. Foto: Jonas Lundin/Arkiv