Han vill ge en positiv (rörlig) bild av Landskrona

Det saknas en kanal för rörlig bild som lyfter fram positiva händelser i Landskrona. Det tycker fotografen Sayed Khatib som nu startat webb-tv kanalen ”Landskrona TV”.

SVT:s och TV4:s bevakning av kommunen lämnar mycket att önska menar Sayed Khatib.
– De kommer bara när det är något sensationellt. Jag vill lyfta fram de positiva sakerna i Landskrona, säger han.
– Det som inte får plats i nyhetsvimmlet.

Sayed Khatib kanske är mest känd som fotografen bakom den populära väggalmanackan med Landskronamotiv. Men han var också under 90-talet en del av lokala tv-kanalen Landskrona Vision. Och visst har han haft Landskrona Vision i tankarna när han dragit igång sitt nya projekt, kanske svårt att undvika när hans studio ligger i samma lokaler i Folkets hus på Säbygatan, som Landskrona Vision hade fram till nedläggningen av tv-verksamheten 1999*.
–  Vi hade sändningar varje dag, det var fotboll med BoIS, nöje, politik och mycket annat, minns Sayed Khatib.

Nu är dock ribban lite lägre, efter några publicerade testavsnitt är nu målet att lägga ut två nya avsnitt per vecka. De kan ses på egna hemsidan landskronatv.se, via kanalens Facebook-sida och på kanalens Youtube-kanal. Och det är ny teknik som gjort det möjligt, menar Sayed Khatib.
– På Landskrona Visions tid behövdes det ett helt team för att göra ett inslag. Idag, med den digitala tekniken, är det inte alls lika krävande. Då var kamerorna väldigt dyra till exempel, det är de inte idag.

Sayed Khatib har registrerat företagsnamnet Landskrona TV, men det är i första hand inte ett affärsprojekt.
– Först och främst gör jag det för att jag brinner för min stad. Skulle det ge pengar så är det bra, säger Sayed Khatib, som inte utesluter reklamförsäljning i framtiden.
Han hoppas att kunna anställa någon gång i framtiden.
– Landskrona måste tillbaka till sin ledande roll med lokal-tv, säger han.
Det finns andra som filmar video i staden. Till exempel Sven Pettersson, som på eget bevåg gör inslag som visas på nyhetssiten Landskrona Direkt. Sayed Khatib ser inte någon konkurrenssituation.
– Jag samarbetar gärna med andra. Bara det handlar om positiva saker i Landskrona, och materialet håller tillräckligt hög nivå.

*Namnet har tagits över av Ann Gomér som gör läromedel för barn som använder teckenspråk.

Här kan du se Landskrona TV

  • Nätet: landskronatv.se
  • Facebook: facebook.com/LandskronaTV
  • Youtube: Sök på ”Landskrona Tv”
  •  

    Bilden ovan: Med hjälp av en så kallad ”green screen” i sin studio så kan Sayed Khatib använda vilken bild som helst som bakgrund.