Händelserik vår på populära Speakers Corner

Redan 2001 började Annika Glynos jobba på Speakers Corner och sedan 2009 står hon som ensam ägare till en av Landskronas mest populära krogar.

Konceptet med bra mat och klassisk engelsk pubkänsla är väl beprövat men precis som i alla branscher är det viktigt att ändå hitta sin egen nisch och identitet och när det kommer till Speakers har man genom ständiga happenings hittat sin plats på Landskronas restaurangkarta. Med en otroligt mysig inomhusmiljö i etager och en uteservering man nästan kan sitta i året om har Speakers Corner blivit ett självklart ställe för Landskronas krogbesökare. God mat stort dryckessortiment och en klassisk pubkänsla är som klippt och skuret för en helkväll.

Men Speakers Corner är så mycket mer än pub och  restaurang. Flera gånger i veckan händer det saker utöver det vanliga. På torsdagar är det exempelvis torsdagsklubb från kl. 20.00 bjuds det både på trubadur och extra förmånliga priser. Torsdagsklubben körs varje vecka fram till midsommar då man tar sommaruppehåll.
På söndagarna kör man ”Söndagsmiddag” mellan 12 och 18 och det är något som visat sig vara en riktig hit bland familjer som efter en gemensam aktivitet vill äta lite gott och ha en mysig stund tillsammans. Lite överraskande har det också blivit riktigt poppis bland golfare. Jo, golfare, så man får anta att någon
golfare börjat inta sin söndagsmiddag på Speakers och sedan har ordets spridning bidragit till uppslutningen.

Bekvämt med lunchkort
Dagligen serveras lunch på Speakers och nu har man börjat med ett så kallat lunchkort. I praktiken innebär det att man betalar för tio luncher a’ 85 kronor och den elfte lunchen gratis. Smart, bekvämt och dessutom bra för ekonomin.
Precis som lunch varje dag har man också After Work varje vardagskväll mellan 16 och 18. Då serverar man en specialmeny med mat och dryck. Samma meny finns även som ”Helgens Lunch mellan 11 och 16.
Till dom lite mer sällan återkommande evenemangen hör whiskyprovningar och ölprovningar. Dom anordnas ett par gånger per år och så sent som i torsdags var det dags att prova whisky och den 29 mars har man ölprovning med Innis & Gunn.
After Ski
Men det är långt till dess och redan den 11 mars är det dags för After Ski och då gör det inget om man dyker upp i långfillingar, lederhosen eller skidbyxor. After Skin är ett samarbete med Tycho Brahe och på scen kommer 100% Lavinfara bjuda på äkta tyrolerunderhållning.
Den 17 mars firar man återigen St. Patrick’s Day, en irländsk tradition där man firar helgonet St. Patrick och Irlands nationaldag. Som traditionen bjuder ska dagen gå i grönt och Speakers gör inget undantag, det kommer bli grönt så långt ögat når både kläder, inredning och menyer. På scenen kommer dessutom Trinity bjuda på irländska toner som definitivt höjer stämningen till toppnivåer.

Annika Glynos gör allt för sina gäster. Här ställde hon upp i superhjältestass för att överraska en 40-årsfirande gäst.

Catering
Våren är ju också en tid för en massa festligheter, konfirmation, dop, bröllop, student och egentligen vilken typ av fest som helst. Då kan det vara skönt att slippa tänka på att fixa med mat till alla gäster. Speakers Corner har en väl inarbetad cateringverksamhet där man som kund antingen kan välja mellan färdiga menyer eller få en som är perfekt skräddarsydd enligt alla önskemål man har.
Det är alltid bra att vara ute i god tid med sin be-ställning, framförallt om det är ett större kalas man planerar.
Lagom till student och konfirmation och examensfestligheter är överstökade drar man igång sommarschemat på Speakers. Förhoppningen är att man både den 15 och den 22 juni  ska kunna bjuda gästerna på både grillbuffé och trubadur på uteserveringen. Vi får hålla tummarna för att det blir en härlig försommar och att alla bitarna faller på plats. Speakers Corner är riktigt mysigt på vintern, men så här års längtar vi alla efter vår och sommar och grilla och sitta på Speakers uteservering känns just nu väldigt lockande och något att se framemot.

Bilden ovan: Den 17 mars firas St. Patricks Day på Speakers. Foto: Privat