Här kan du både ge och få

Ett café dit du komma och få hjälp med nästan vad som helst och där du kan bidra med vad du kan. Det har den nystartade föreningen ”Ett välkomnande Svalöv” dragit igång.

– Det handlar om att människor träffas och hjälps åt tillsammans. Alla har något som de kan dela med sig av och något som man behöver hjälp med. Vi vill skapa en mötesplats för det, säger Fridha Hansson, Fridhemselev och en av initiativtagarna.
De har haft tre träffar, varav två har varit ”Vi delar-caféer” och en filmkväll. På senaste caféet kom cirka 60 personer.
Det kan vara sådant som att någon behöver hjälp med att skriva ett CV eller tips om hur man styrketränar, berättar Fridha Hansson. När det gäller att dela med sig av något man är bra på, så kan det egentligen också vara vad som helst, som att erbjuda hjälp med att gå ut med hunden.
– Vår ambition är att ha det två gånger per månad och sedan starta en kontinuerlig aktivitet varje vecka, som till exempel filmkväll. Vi tänker oss också något årligt evenemang. Det finns en massa roliga och spännande idéer som vi vill fånga, säger Fridha Hansson.
Nästa filmkväll är nu på torsdag den 16 mars klockan 18 på Fridhem. Sedan är det ”Vi delar-café” måndagen den 27 mars klockan 18-20, även det på Fridhem.
Föreningen finns på facebook under namnet ”Ett välkomnande Svalöv” och har i skrivande stund lockat 165 medlemmar online.

Bilden ovan: Föreningen ”Ett välkomnande Svalöv” har dragit igång så kallade ”Vi delar-caféer”.