Laxens Dag firas hos Stefan Pålsson

Den 24-25 mars blir det riktigt baluns ute på Laxstop och Stefan Pålssons. Man firar nämligen Laxens Dag vars främsta syfte är att visa upp alla hälsofördelar det innebär att äta lax. Men det handlar också om att låta besökarna få smaka mångfaldigt internationellt prisad lax i sin absolut färskaste form, direkt hos leverantören och från den egna tillverkningen och rökeri.

Det står festligheter på schemat hos Stefan Pålsson den 24-25 mars. Man öppnar som vanligt men grillarna tänds runt 11 och för att vädersäkra evenemanget sätter man upp ett stort tält med plats för alla som kommer.
På Stefan Pålsson har man sedan länge ett gott renommé världen över och laxen som kommer därifrån har åtskilliga gånger fått internationella utmärkelser. Nu vill man på Laxens Dag låta alla som är nyfikna få provsmaka på alla sorter man har att erbjuda. Och det är en hel del. Vad sägs om 14 sorters varmrökt lax, den kallrökta Nobellaxen, gravad, och grövad. Eftersom man har lite av ett hälsotema för dagen kommer man bjuda alla barn på laxburgare, vilket brukar vara ett bra sätt att få barn att äta mer fisk.

Grillar på plats
Man kommer ha grillar på plats och om allt går i lås blir det en känd grillkock som håller i grilltången. Alldeles nyligen har man också införskaffat ett antal grillplankor som kommer demonstreras under dagen. Flamlax som ”lax-plankan” heter ger en lax med en speciell karaktär då den dels får lite smak av träslaget men också blir otroligt saftig hela vägen. Laxplankan grillas nämligen på högkant och med stjärten längst upp där laxen är som tunnast, blir det jämn och fint hela vägen. Flamlax eller laxplankan är något man kommer kunna hyra hos Stefan Pålssons och en riktig hit för den som vill bjuda på lax på grillkvällen. Flamlax monteras på en vanlig grill och man kan ha upp till sex stycken på samma grill. Missa inte detta, det kommer förändra grillning av fisk för all framtid.
För den som vill passa på att handla under Laxens Dag den 24-25 mars kom-mer det finnas extra fina erbjudanden både inne i butiken och i tältet. Laxens Dag blir en dag av fantastiska smaker, kanske vårens första grillning och med möjligheter att fylla på kylen därhemma till extra förmånliga priser. Det blir dessutom en dag av mingel och festligheter med hälsa och välmående i fokus.
Missa inte chansen att få möjlighet att provsmaka några av världens bäst ansedda laxrätter.

Alla barn bjuds på laxburgare, vilket brukar vara ett bra sätt att få barn att äta mer fisk.

9 SKÄL att äta lax
1. Du sänker risken för hjärtsjukdom med hela 36 % om du äter fisk en gång per vecka.
2. Fisk är bra för ditt immunförsvar då det innehåller jod som motverkar virus och skad-
liga bakterier samt selen som stärker immunförsvaret.
3. Fisk är rikt på zink som sägs motverka depression. Lax som innehåller både omega 3 och vitamin D vilket gör en både gladare och friskare.
4. Fettypen omega 3 som det finns gott om i lax ökar förbränning och minskar hunger, rena viktsänkaren med andra ord.
5. Fisk ett par gånger per vecka ökar blod och nyttiga celler till hjärna, därmed förhindrar du förtidigt åldrande och säkrar minnesförmågan.
6. Lax är bra för skelettet då den också innehåller kalcium tillsammans med omega 3 och vitamin D förhindras bennedbrytning.
7. Fisk innehåller många nyttigheter som tillsammans fyller på många av kroppens depå-er. Bland annat vitaminet B12 som gör dig piggare och får ditt yttre att må bättre.
8. Du blir faktiskt smartare av att äta fisk. Tester har gjorts och det är tydliga resultat.
9. Du blir vackrare av att äta lax. Omega 3 är bra för otroligt mycket och gör cellerna smidigare och med dess antiinflammatoriska egenskaper förhindrar det dessutom exempelvis acne.