Nu släpps Finns guldvinnare på vissa bolag

Brygghuset Finns guldvinnande veteöl, Wheat Blanc släpps i Systembolagets Exklusiva Småpartisläpp fredagen den 17:e mars. Ölet kommer finnas tillgängligt nationellt i ett 60-tal Systembolagsbutiker och förutspås tilltala både den inbitne ölentusiasten och den traditionella vindrickaren.

Wheat Blanc vann guld på Uppsala Beer & Whisky Festival 2017 i kategorin ”Bästa Veteöl” med motiveringen ”Brygghuset Finn visar här att det går alldeles utmärkt att jäsa veteöl med icketraditionell jäst utan att förlora ölstilens identitet.”

”Wheat Blanc är ett riktigt gott och välbalanserat veteöl som vi tror, baserat på den enormt goda respons vi fått på mässor och från våra restaurangkunder, kommer bli en riktig succé! Inte minst i sommar!” – Säljchef Mats Hägerfors

Wheat Blanc är ett friskt och balanserat veteöl bryggt med champagnejäst vilket ger en lätt ton av vin och fruktighet i både smak och doft, med inslag av vita vinbär och en touch av tropiska frukter. Ölet passar mycket väl till fisk, skaldjur eller andra lättare rätter, eller som sällskapsdryck en varm dag och serveras helst kyld till 8-9 C.

”Inspirationen till Wheat Blanc kom efter att vi testade en mycket välsmakande pilsner jäst med rödvinsjäst i Italien. När vi kom hem bestämde vi oss att testa att göra en veteöl med champagnejäst och redan vid första provbrygden insåg vi hur bra denna kombination kunde bli! ” – Bryggare, Petter Lindholm

Systembolagets exklusiva småpartisläpp innebär att flaskor köps in vid ett tillfälle, ställs på butikshyllorna runt om i landet och säljs tills de är slut. Wheat Blanc kommer samtidigt att finnas beställningsbar i hela landet så att det är möjligt att beställa en eller flera flaskor till sin lokala Systembolagsbutik utan extra kostnad.