Ny butik ser dagens ljus i Billeberga

Det är inte varje dag det öppnas en ny butik i Billeberga. Men det är vad kompisarna Elin Glansk och Linnea Scharff gjort nyligen.

På Årupsvägen 62 ligger deras heminredningsbutik.
– Vi kände båda att vi ville göra något eget och inredning är något som vi båda brinner för, säger Elin Glansk om varför hon och kompisen Linnea Scharff.
För ett par helger sedan var det premiär och det var fullt upp hela tiden, berättar de.
På framsidan av huset finns det möjlighet till fika. Senare vill göra så att de kan ha till exempel spa med olika typer av hudvårdsbehandlingar eller något event.
– Det är tänkt att bli ett helhetskoncept, säger Elin Glansk.
Elin Glansk jobbar själv på ovanvåningen med admininstrativa sysslor i pappans anläggningsföretag och Linnea Scharff på Trioplast i Landskrona. Att öppna eget ser det som ett sätt att få jobba med det de är utbildade till: hudterapeut respektive florist.
– Det är ett intresse. Mitt hem har inte sett likdant ut mer än några månader i taget, säger Elin Glansk. Det har alltid varit en dröm att jobba med inredning och sedan också att kunna kombinera det med sin utbildning.
Elins föräldrar bor i huset intill, men hon bor själv i Asmundtorp numera medan Linnea bor i Landskrona.
Namnet på deras butik är B&W Bazaar.
– B är black och W är white och bazaar betyder handelsplats, säger Linnea Scharff.
Elin föredrar vitt och Linnea svart.
– Kan andra starta företag så kan vi också, säger Linnea Scharff.
B&W Bazaar är öppet under veckosluten. Exakta öppettider kan man hitta på butikens facebooksida eller på instagram (bwbazaar).

Bildtext:
Elin Glansk och Linnea Scharff har öppnat en heminredningsbutik i Billeberga.