Ny väg i Norra Borstahusen öppen för trafik

Den som kört på Hälsingborgsvägen nyligen har kanske lagt märke till en ny rondell några hundra meter söder om Säbyholmsrondellen vid korsningen med Erikstorpsvägen. ”Vad ska den vara bra för?” kan vederbörande ha tänkt, eftersom det hittills inte gått att svänga av i den nya rondellen. Sedan början av denna vecka är detta dock möjligt, och då hamnar man på nya gatan Kung Hans väg som går bort till korsningen med Havsgatan, även den en ny gatan som löper parallellt med Kalkungnsvägen. Kung Hans väg ska fungera som tillfart till nya Engelska skolan som öppnar i höst vid det som tidigare hette Ulkavallen och nu blivit omdöpt till Borstahusens IP. Den kommer också vara tillfart de bostäder som byggs i Norra Borstahusens senare utbyggnadsetapper.

Bilden ovan: Nya Kung Hans väg utmärkt på kartan. Nu är den öppen för trafik. Karta: Landskrona stad