Ny video visar framtida Koppargården

Under förra veckan släpptes flera nyheter om vad som kan hända på Karlslund/Norrestad i framtiden. En stor bytesaffär med Paulssons fastigheter gör kommunala Landskronahem till enda ägare i området Koppargården, medan Paulssons köper 265 lägenheter på Silvergården. Enligt Landskronahem gör detta det enklare för bolaget att sätta igång med utvecklingsplanerna för Koppargården, till vilka det avsatts pengar, bland annat genom försäljningen av Pilängen och Sandvången till Stena fastigheter.
I samband med att bytesaffären mellan Landskronahem och Paulssons fastigheter offentliggjordes under förra veckan så släpptes också en idéskiss (nedan) för utveckling av Koppargården, gjord av arkitektbyrån Fojab. Det är ”vinnaren” bland de förslag från tre olika arkitektfirmor som Landskronahems styrelse tidigare beställt. Nu har Landskronhem även publicerat en 3D-rendering (nedan) av Fojabs vision av hur ett framtida Koppargården kan se ut. I den syns småhusbebyggelse, trädkantade gator och tillbyggnader (?) på befintliga höghus.