Poäng är inte poängen i växande ungdomscup

Förra året var sex P11-lag med. I år blir det tolv lag, inklusive värdklubben BoIS egna. Nya motståndare i inbjudningscupen där målet inte är att göra många mål, utan att spela väl och lära av varandra.

– Det är 30-minutersmatcher som spelas helt utan resultat, förklarar Kristian Jörlert, huvudtränare för P11 i Landskrona BoIS, och en av krafterna bakom BoIS inbjudningscup.
– Varje lag är garanterat minst nio matcher, fem på lördagen och fyra på söndagen.
Den första inbjudningscupen hölls förra våren, och då kom lag från sex klubbar: BoIS, Malmö FF, Trelleborg United, Hammarby IF, IFK Göteborg och danska Bröndby IF.

I årets upplaga, som hålls nu i helgen den 25-26 mars, så deltar dubbelt så många lag, 12 stycken, som kommer mötas på de två konstgräsplanerna vid IP. Malmö FF, IFK Göteborg och Hammarby IF återvänder, och nya lag i år är IFK Lidingö, AIK, Kalmar FF, Kristianstad FC, Kvarnby IK, BK Olympic, Borstahusen BK och danska B93.
– Det är kul att lagen kunnat utnyttja varandras kontakter så fler lag kan träffas som har samma syn på fotboll. Det viktigaste i den här cupen är inte att göra mål utan att använda sig av varje lagdel och verkligen spela fotboll, säger Kristian Jörlert, som förklarar att det är därför de valt att han en inbjudningscup istället för en öppen cup.

Och fokus ligger inte bara på det som händer på planen.
– Man ska lära sig beteendet både på och utanför planen. Det blir gemensamma luncher och tid med lagen som bor över på campingen då man kan prata fotboll och byta erfarenheter.
Nästa år blir cupen ännu större hoppas Kristian Jörlert.
– Vi siktar på 16 lag. Bland annat har vi kontakt med två tyska lag, Hoffenheim och Dresden, som har visat intresse.

 

Bilden ovan: Förra året fick alla deltagande P11-lag plats på en bild. Det blir svårare i år, då de är 12 stycken. Foto: Privat