Synligt snyggare 60-års jubilerande Synsam

Det var inte allt för länge sedan vi skrev om Synsam och dessutom berättade att 2017 är det år butiken på Järnvägsgatan fyller 60 år. Ja, den har inte alltid legat där, men företaget som sådant fyller jämnt i år. Lagom till det stora jubileet passar man på att bygga om och fräscha upp, både utvändigt och invändigt. Resultatet är elegant och sobert med en hel del nyheter på plats och det gäller långt ifrån bara bågar.

Det är faktiskt otroligt vad nya montrar, lite färgsättning och ett lägre och tydligare exponeringssystem kan göra. Synsam-butiken på Järnvägsgatan som i år fyller 60 har precis fått en riktig make-over och det man främst märker när man kommer in i butiken är hur mycket större det känns.
Den tidigare inredningen var fräsch, fin och kändes modern, men med den nya på plats har man framförallt vunnit yta och lättillgänglighet. Åtminstone känns det så för när man börjar titta närmare ser man att man har lika mycket exponeringsyta, men den sitter längs väggar och består av ett antal låga diskar på ben.
Ytan är såklart inte större, den är bara bättre disponerad. Med den nya inredningen gjorde man också om systemet för hur produkterna visas. Stil och prisklass avgör nu istället hur du hittar dina bågar istället för som tidigare märkesvis. Det hela är väldigt smart, överskådligt och lätt för kunderna att hitta.

Stylelab är en av de smartaste nyheterna i Synsambutiken.

Se bågar på skärmen
Den luftiga känslan har gett utrymme för nyheter som en mysig kaffehörna med sköna fåtöljer för väntande kunder eller medföljande sällskap, men den kanske mest spännande nyheten är nog butikens nya Stylelab.
Konceptet innebär en kamera som visar ditt ansikte på en skärm och på skärmen kan de sedan välja mellan alla Synsams bågar och på så sätt snabbt se hur du ser ut i olika modeller. När du hittar en båge du gillar kan du ta en bild och skicka till din mejl för att sen i lugn och ro hemma titta på hur du ser ut i dina olika favoriter. Ofta vill man kanske få smakråd av familj eller vänner och då är bilderna guld värda.
Att kunna ta bilder är dessutom extra värdefullt för den som inte ser utan sina glasögon. Att prova ut bågar blir därför ofta rena rama lotteriet eller helt och hållet butikspersonalens val. Ofta har dom stor kunskap och kan ge bra råd i vad du passar i, men man kanske söker en viss stil som ibland kan vara svår att definiera förrän bågen sitter på plats. Med Stylelab kan du prova, ta en bild, sätta på dig dina vanliga glasögon och direkt titta på bilden för att få en uppfattning, genialiskt och smidigt helt enkelt.
Stylelab är dessutom roligt. Du kan verkligen gå loss och prova alla möjliga bågar något man som  glasögonbärare sällan gör. Man vet ungefär vad man vill ha och provar oftast bara modeller som fyller dom krav man satt upp. Med Stylelab kan du snabbt testa något helt annat, helt själv och utan att någon annan tittar på.
I praktiken blir vi oftast lite modigare när ingen tittar och vågar då testa något utanför vår ”bekvämlighetszon”.  Med Stylelab kan du enkelt kanske hitta en helt ny stil eller våga prova den där lite mer extrema bågen du egentligen skulle vilja ha.

Nu fyller vi 60 år! Synsam-gänget spexar framför butiken.

Gedigen kunskap och erfarenhet
Den nya fräscha Synsam-butiken har verkligen tagit raska steg in i framtiden, både utseendemässigt och rent tekniskt. Med en personal som har en otroligt gedigen kunskap och erfarenhet blir det en optimal kombination – det bästa av två världar. Att Synsam i Landskrona dessutom är en trivsam arbetsplats förstår man av dom som jobbar där. Den senaste anställda är Birgit J som bara varit med i ett år men de flesta har hängt med i 10-20 år och Barbro som varit där längst har faktiskt hunnit jobba i butiken i mer än 50 år.
De nuvarande ägarna Anette och Magnus har båda mer än 25 år i butiken så att alla trivs med både jobbet, lokalen och kollegorna går knappast att missa. Den goda stämningen är smittsam och den i kombination med service och ett helhetstänk kring synkorrigering gör att kunderna som en gång hittar in, stannar minst lika länge som personalen. Att man nu firar 60 år är ett tydligt bevis på att man hittat en form som fungerar i längden och förhoppningsvis i minst 60 år till.