Tages breddar inriktningen

När Göteborgsduon, tillika far och son, Nino och Anton Musumeci tog över Landskronas enda renodlade nattklubb i fjol var det med ett öppet sinne och lite av en utvecklingsresa man såg framför sig. Nattklubbsverksamheten blomstrar under fredags- och lördagskvällar, men i en nära förestående framtid finns flera spännande nyheter som kompletterar nattklubbsverksamheten väl.

Att ta över en inarbetad populär nattklubb i en helt ny stad är inte helt lätt. Duon Anton och Nino Musumeci är erfarna nattklubbsägare men hemmaplan är sen födsel och ohejdad vana Göteborg där man också driver klubben Plain Kitchen.
Landskrona var trots den bristande lokalkännedomen intressant och konkurrensen mycket liten.
Lokalen som Tages huserar i är stor och kräver lite förbättringar och en del renoveringsarbeten, men den är också väldigt lite utnyttjad med endast två dagar i veckan öppna.
Nino som är den som dragit det tyngsta lasset i Landskrona har därför under månaderna som gått funderat över hur man kan bredda verksamheten utan att förändra nattklubben under fredagar och lördagar.
Redan nu kommer man satsa på torsdagskvällarna och Nino berättar att man kommer satsa på lite annan
musik under dessa kvällar.
– Det kommer bli allt ifrån jazz till hårdrock och vi tror att det i kombination med det nya italienska köket som vi nu provkört kan locka en ny kategori av gäster, hoppas Nino.

Brinner för italiensk mat
Nino som är italienare, närmare bestämt sicilianare, brinner av naturliga skäl för god italiensk mat.
– Vi kommer inte ha enbart pizza och pasta utan vi satsar istället på modern italiensk mat, med mycket fisk och smårätter. Väl tillagat och upplagt så att även ögat får sitt, berättar han.
Under julhelgen körde man ut sitt nya kök som en test för att få in respons från gästerna och det visade sig vara en riktigt lyckad satsning.
Stefano, Tages kökschef, har även han italienskt påbrå och har dessutom en lång erfarenhet och en kunskap som gör att Tages kan erbjuda en riktigt läcker meny.

Luca Vullo turnerar i hela världen just nu med en show på temat ”Italienare pratar med händerna”. Den 25 mars gästar han Tages. Foto: Dario Addabbo

Redan den 25 mars är det dags att visa att Tages är så mycket mer än nattklubb. På besök kommer den italienska stand up-artisten, filmproducenten, kommunikatören och underhållaren Luca Vullo på besök med en show på temat italienska gester. Begreppet att italienare talar med händerna är något Luca på humorfyllt sätt nu visar är alldeles sant. Under kvällen blir det italiensk mat i form av en trerättersmeny och det blir garanterat en riktig helkväll för både gamla och nya gäster på Tages.

Öppen scen
Nino berättar också att det finns ännu fler planer. Hans dröm för Tages är att det ska bli en öppen scen någon kväll i veckan.
– Unga band, musikskoleelever får på så vis möjlighet att visa upp sig och sin musik. Det är både intressant och underhållande och vem vet kanske vi får möjlighet att vara med när någon eller några nya stjärnor tänds på artisthimlen, avslutar Nino.
En öppen scen och utrymme för smalare musikstilar behövs verkligen i Landskrona.
Staden är stor nog och det finns många musiker, så Nino och Anton är garanterat på rätt spår med Tages, ett bredare utbud för fler kategorier av gäster utan att för den skull förändra kärnverksamheten med nattklubb fredagar och lördagar. Det ska bli spännande att följa och något vi med stor säkerhet får anledning att återkomma till.