Tre akter klara för Ökända-festivalen

Även om det kan vara svårt att tro så kommer vi närmare sommaren för varje dag som går, och därmed också Vens egen festival Ökända, med tonvikt på baktaktsmusik, elektronisk musik och hiphop. I skrivande stund är tre akter klara för festivalen som i år hålls den 7 och 8 juli.

Loulou LaMotte
, kanske känns igen från tv. Hon har varit med bland annat Melodifestivalen, Idol och Moreaus med flera. Loulou LaMotte kommer från Malmö, men har också anknytning till Louisiana i USA. Hennes musik beskrivs av festivalen som ”en fusion av den amerikanska soulen med tillhörande blås och den svenska pop hon är uppväxt med”. Hon har en rad samarbeten med andra artister bakom sig, till exempel med Ken Ring, Marit Bergman, Behrang Miri och Pauline. I år släpper hon albumet ”Ur askan föds en legend”.
Marx Gallo, eller Kevin Acuña som han egentligen heter, beskrivs som ”en nygammal röst inom svenska reggaescenen”. Även han arbetar på ett nytt album tillsammans med bandet Hilltown Syndicate, som även de kommer till festivalen. Annars har Marx Gallo under de senaste åren satsat internationellt och jobbat med artister som Max Romeo, Sly Dunbar, Nambo Robinson och Chris Meredith.
Leona Frantzich, från Landskrona var en av Landskrona stads tre kulturstipendiater under förra året. Hon beskriver själv sin musik som ”där folkmusik möter jazz, och lite visa”. Hon har nyligen gjort ett musikaliskt utbyte med folkmusiker i Chile, och på Ökända uppträder hon tillsammans Tomás del Real från just Chile. Det blir egna låtar blandat med folkmusik från de två länderna med texter på spanska och svenska. Instrumenten är både fiol, gitarr, trumma och sång.

Bilden ovan: Popinfluerade soulsångerskan Loulou LaMotte är ett av namnen som är klara för årets upplaga av festivalen Ökända. Foto: Deseré Gullberg Husberg