VKRK ska arrangera SM i para-dressyr

Nu är det klart att det blir Viarps Kör- och Ridklubb som anordnar SM för dressyrryttare med funktionsnedsättning den 5-6 augusti 2017. 

Det skriver klubben i ett pressmeddelande.
– Det blir en riktigt fin dressyrhelg med många kringklasser, landslaget i paradressyr kommer att vara på plats och förhoppningsvis även en del uppvisningsnummer, säger Mia Malmqvist från klubbens tävlingskommitté i pressmeddelandet.
Mästerskapet avgörs över två omgångar. Resultaten från omgång ett och två läggs ihop och den ryttare som uppnått högsta resultat, procentuellt sett, har vunnit. Ponny och häst tävlar i samma klass.
– Viarps ridklubb är stadens näst största förening med ungefär 600 medlemmar och intresset för ridning tycks bara bli större i kommunen. Därför känns vår satsning på föreningen helt rätt och det är förstås roligt att Viarps ridklubb får möjlighet att arrangera detta SM, säger Kjell Thoresson, förvaltningschef Landskrona stad.
De senaste åren har Viarps ridklubb gjort flera förbättringar av sin anläggning med nytt sekretariat, domartorn, cafeteria, toaletter och inte minst handikappanpassningar. Utvecklingen av anläggningen har varit möjlig genom stöd från Allmänna Arvsfonden, Skåneidrotten, Landskrona stad och de företag som sponsrar verksamheten. Totalt har hittills ungefär 5 miljoner investerats i anläggningen.

Foto: Mostphotos